Επιστροφή στις… κούπες για τα τμήματα υποδομών του Εθνικού Μελιγαλά


 
ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΗΔΗ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Η σεζόν ολοκληρώθηκε πριν από κάμποσες ημέρες για την ανδρική ομάδα του Εθνικού Μελιγαλά, όμως το ραντεβού στο γήπεδο δόθηκε κανονικά και την περασμένη Κυριακή, για φίλους, διοικούντες, προπονητές, γονείς και αθλητές. Μεγάλοι πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου ραντεβού, δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές της μεγάλης ομάδας, που έκλεισαν τη φετινή τους διαδρομή, αλλά τα παιδιά του προπαιδικού τμήματος, που πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου στον πρώτο όμιλο του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ.
Η αναμέτρηση με τον Νέο Άρι, για την 10η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Μελιγαλά με σκορ 2-0, συνδυάστηκε με την άτυπη γιορτή κατάκτησης του τροπαίου. Ο Εθνικός επανήλθε στο δρόμο των επιτυχιών στις μικρές ηλικίες, ύστερα από περίπου τρία χρόνια και το γεγονός αυτό στάθηκε αρκετό για να φέρει πλατιά χαμόγελα και κυρίως μηνύματα αισιοδοξίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος, με τον Αντιπρόεδρο Λεωνίδα Οικονομίδη και τον τεχνικό σύμβουλο της Ένωσης Άγγελο Σκαφιδά, βρέθηκε την Κυριακή στο γήπεδο του Μελιγαλά, κάνοντας την απονομή του Κυπέλλου στα ταλαντούχα πιτσιρίκια του Αλέκου Δέδε.
Με ικανοποίηση ο προπονητής του προπαιδικού και βασικός εκφραστής της ανασύνταξης των τμημάτων υποδομής του Συλλόγου του Μελιγαλά, που έχει συνοδοιπόρο τον Ηλία Μουρούσια και τους ανθρώπους της διοίκησης αλλά και γονείς, είδε τα ποδοσφαιρικά του τέκνα να μεταφέρουν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της σεζόν μερικά μονάχα από τα στοιχεία που τους έχει αποδώσει, με εμπειρίες και γνώσεις. Σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα ο Εθνικός Μελιγαλά έφθασε νούμερα συμμετοχής νεαρών αθλητών πολύ μεγάλα, φθάνοντας διψήφιο νούμερο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κατόρθωσε με πρωτοπόρο τον κ. Δέδε να αποτελεί πρότυπο ποδοσφαιρικής λειτουργίας περιφερειακού σωματείου. Δεν αναφερόμαστε τόσο στα αποτελέσματα  – για την ιστορία να επισημάνουμε ότι ο Εθνικός τελείωσε τις υποχρεώσεις του με επτά νίκες και μόλις μία ήττα, έχοντας 31 γκολ ενεργητικό και 10 παθητικό – όσο κυρίως στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές των υποδομών. Συμπεριφορά που εστιάζεται στον μοντέρνο τρόπο παιχνιδιού, αλλά κυρίως στη σοβαρότητα και την πειθαρχία που βγάζουν από την πρώτη στιγμή τα παιδιά αυτά. Είναι βέβαιο ότι η επόμενη μέρα ανήκει στους αθλητές των υποδομών του Εθνικού Μελιγαλά, που μπορεί να περιμένει σίγουρα σπουδαία πράγματα. Κι αν κάποιοι μιλήσουν για τη μέτρια ή κακή χρονιά της ανδρικής ομάδας, τους λέμε πολύ απλά ότι οι βάσεις μπαίνουν από τα χαμηλά και αυτές που «τοποθετεί» η διοίκηση του Εθνικού, είναι στέρεες και ελπιδοφόρες.