Καμία ιατρική παράλειψη τονίζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το θάνατο της 38χρονης


Ολοκληρώνονται στις 29 Απριλίου οι απολογίες των 23 γιατρών
 
Με τις απολογίες γιατρών, ανάμεσά τους και αυτών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, συνεχίσθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη των 23 γιατρών από Καλαμάτα και Αθήνα που κατηγορούνται για το θάνατο από αμέλεια, λόγω ιατρικών παραλείψεων, μιας 38χρονης μητέρας στην Καλαμάτα, το Δεκέμβριο του 2008.
Η δίκη διεκόπη, προκειμένου να συνεχισθεί στις 29 Απριλίου με τις απολογίες των δύο τελευταίων κατηγορούμενων γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, την αγόρευση της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.
 
Απολογίες γιατρών
Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί που κατηγορούνται είναι ένας ιδιώτης και 22 νοσοκομειακοί, που το 2008 εργάζονταν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο και Σωτηρία Αθηνών.
Ειδικότερα, κατηγορούνται ένας ιδιώτης γιατρός, 6 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, 2 του Νοσοκομείου «Σωτηρία», 11 της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου και 3 γιατροί από το Ιπποκράτειο.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία, μεταξύ των άλλων κατηγορούμενων γιατρών, απολογήθηκαν οι γιατροί που εργάζονταν τότε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όπως τόνισαν, έκαναν σωστά τη δουλειά τους, σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και την κλινική εικόνα της άτυχης 38χρονης.
Επίσης, έκαναν όλες τις ενδεδειγμένες εξετάσεις και καμία δεν έδειξε διαφυγή υγρών από την επέμβαση «γαστρικό μανίκι» που είχε κάνει. Αντίθετα, έδειξαν φλεγμονή πάνω από το διάφραγμα. Καθώς, λοιπόν, δεν είχαν ενδείξεις για διαφυγή υγρών, δεν είχαν λόγο να προχωρήσουν σε γαστροσκόπηση.
Μάλιστα, φρόντισαν άμεσα να διακομισθεί σε γ/βάθμιο νοσοκομείο για μεγαλύτερη διερεύνηση της πάθησής της, καθώς επρόκειτο για περιπλεγμένο περιστατικό.
Επανέλαβαν, δε, ότι από μέρους τους δεν υπήρξε καμία ιατρική παράλειψη.
Σημειώνεται ότι το Μάιο του 2008 η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε από ιδιώτη γιατρό σε επέμβαση «γαστρικό μανίκι» για λόγους παχυσαρκίας. Έπειτα, όμως, από επιπλοκές και επαναλαμβανόμενες νοσηλείες σε νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Αθήνας, το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου κατέληξε νοσηλευόμενη σε εντατική μονάδα.

της Βίκυς Βετουλάκη