Κραδασμοί στην δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας

Κραδασμοί στην δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας

Τα αποθεματικά διχάζουν την πλειοψηφία
 
 
Ένα ιδιότυπο μέτωπο έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Καλαμάτας, με αφορμή την κυβερνητική απόφαση για τη μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν προσωρινά για την αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων της χώρας.
Από τη μια πλευρά, υπάρχει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» και ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, έπειτα από χθεσινή του δήλωση, κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, οι δήμαρχοι του νομού που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης στην οποία ηγείται ο κ. Νίκας και, για τους δικούς της λόγους, η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” – ΚΚΕ.
Αυτή η περίεργη σύνθεση απόψεων είναι φυσικό να δημιουργεί περισσότερους πονοκεφάλους στο δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος έχει απέναντί του όλον τον κομματικό μηχανισμό που τον στήριξε στις δημοτικές εκλογές, αλλά και τους δημοτικούς του συμβούλους, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, δε ρωτήθηκαν τι γνώμη έχουν.
Πάντως, αν παρακολουθήσει κανείς κάποιες παρεμβάσεις τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, είναι ξεκάθαρη η αντίθεσή τους στην επιλογή του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα. Και φυσικά, θα έχει ενδιαφέρον η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την ερχόμενη Δευτέρα, όπου δεν αποκλείεται να εκφραστούν και δημόσιες διαφωνίες από την πλευρά της πλειοψηφίας.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει, φυσικά, και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, έστω και με αστερίσκους, συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης, ενώ δε θα πρέπει να συμβαίνει το ίδιο με αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. 

του Αντώνη Πετρόγιαννη