«Λεφτά υπάρχουν» για μισθό του προέδρου της Κοινωφελούς στο Δήμο Τριφυλίας!

«Λεφτά υπάρχουν» για μισθό του προέδρου της Κοινωφελούς στο Δήμο Τριφυλίας!

720 ευρώ μηνιαία αποζημίωση καλείται να εγκρίνει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο…
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
«Λεφτά υπάρχουν», ως φαίνεται, στο Δήμο Τριφυλίας, αφού στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σώμα καλείται να εγκρίνει την υπ. αριθ. 22/2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας – Πολιτισμού – Αλληλεγγύης – Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας για την καταβολή αποζημίωσης στον πρόεδρο του Δ.Σ. της Επιχείρησης, ύψους 720 ευρώ μηνιαίως! Μια απόφαση, με θέμα «Καθορισμός αποζημίωσης προέδρου», η οποία ελήφθη σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης και, μάλιστα, ομόφωνα!
Στην αποψινή συνεδρίαση πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι «Συζήτηση επί της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για τα αποθεματικά του Δήμου». Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς πώς την ίδια στιγμή που η Αυτοδιοίκηση «βράζει» και αντιδρά, με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να βγάζουν «πύρινους» λόγους για τις περικοπές πόρων που επέβαλαν με το έτσι θέλω οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, για τους παρακρατηθέντες εδώ και χρόνια πόρους, για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους, για τα τραγικά προβλήματα σε δομές και υπηρεσίες εξαιτίας της έλλειψης πόρων, όπως για την ΠΝΠ- που εξέδωσε η σημερινή κυβέρνηση – μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. αποφάσισε και, μάλιστα, ομόφωνα, από εκείνα τα χρήματα, τα οποία δεν έχει, να διαθέσει 720 ευρώ μηνιαίως για μισθό προέδρου!
Όπως, επίσης, από τη στιγμή που υπάρχει το προηγούμενο της απελθούσης προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία δεν αποδέχθηκε να της καταβάλλεται μισθός – αποζημίωση!
Πώς είναι δυνατόν, αναρωτιούνται οι πολίτες, να μην διατίθεται ούτε ευρώ – σχεδόν – για κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, οι παιδικοί σταθμοί, το Εικαστικό Εργαστήρι κ.ά., με την μόνιμη «επωδό» πως «δεν υπάρχουν λεφτά», και να ζητούνται από γονείς στον παιδικό σταθμό Κυπαρισσίας 5ευρα για την καθαρίστρια, και την ίδια στιγμή να λαμβάνεται απόφαση για να παίρνει μισθό ο πρόεδρος της Επιχείρησης, που προΐσταται πολιτικά αυτών των δομών και υπηρεσιών…
Άραγε, σχολιάζουν καυστικά, από τα ταμειακά διαθέσιμα που θα μεταφερθούν, με την ΠΝΠ, στην ΤτΕ, για την οποία και στο Δήμο Τριφυλίας οι πολιτικοί παράγοντες κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις κατά της σημερινής κυβέρνησης (παρόλο που μέχρι χθες, με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που η Τ.Α. υπέστη τα πάνδεινα, δεν ψέλλιζαν το παραμικρό), θα εξαιρεθούν τα 720 ευρώ για το μισθό του προέδρου της Κοινωφελούς;
Απορίες, ερωτήματα και σχόλια που, βεβαίως και δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο στο πρόσωπο και την προσωπικότητα του σημερινού προέδρου της Επιχείρησης, αλλά το μισθό του οιουδήποτε φέρει τον τίτλο και την ιδιότητα του προέδρου από σήμερα και στο εξής, μιας και σήμερα καλείται το Σώμα να αποφασίσει για το μισθό – αποζημίωση, αλλά με αναδρομική ισχύ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2014, καθώς από το Νοέμβριο ξεκίνησε η θητεία του νυν προέδρου και του νυν Δ.Σ. της Επιχείρησης!