Λιγότερα τραπεζάκια έξω στην πλατεία 23ης Μαρτίου- Αντιδρούν οι επαγγελματίες

Λιγότερα τραπεζάκια έξω στην πλατεία 23ης Μαρτίου- Αντιδρούν οι επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες της Ναυαρίνου μπορεί να είναι σε αναμονή, εν όψει αναμόρφωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χρήση του αιγιαλού και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με αυτούς στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου συζητήθηκε η πρόταση για τη μείωση του χώρου ανάπτυξής τους, προκειμένου να αναδειχθεί ο χώρος του ηρώου, αλλά και η γενικότερη περιοχή, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.
Οι αντιρρήσεις που προέβαλαν ήταν ότι δεν είναι δυνατό σε περίοδο οικονομικής κρίσης η Δημοτική Αρχή να παίρνει περαιτέρω μέτρα που σημαίνουν πολύ απλά τον οικονομικό στραγγαλισμό των επαγγελματιών της γύρω περιοχής.
Στη συνεδρίαση, απόντων των μελών της αντιπολίτευσης, από την πλευρά του Επιμελητηρίου σχολιάστηκε η ανάγκη οπτικής ανάδειξης του Ιστορικού Κέντρου, αλλά και οι επαγγελματίες δεν έχουν άλλον τρόπο να επιβιώσουν. Ο εκπρόσωπός του πρότεινε μέχρι το τέλος του χρόνου η κατάσταση να μην αλλάξει και μετά να γίνουν αυτά που σχεδιάζονται για το χώρο.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, Ανδρέα Ζαγάκο, ο οποίος σχολίασε ότι δίχως τα μαγαζιά η πλατεία θα ερημώσει και δεκάδες άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους. Επιπλέον, σημείωσε ότι όταν υπάρχουν αποφάσεις που πλήττουν καίρια διάφορες κοινωνικές ομάδες, τουλάχιστον, θα πρέπει να υπάρχει διαβούλευση για το θέμα.
Πάντως και από την πλευρά των μελών της Δημοτικής Αρχής υπήρξε πνεύμα κατανόησης των ενστάσεων και κατ’ αρχήν ειπώθηκε ότι κάποιες ημέρες θα επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και πέραν της απόφασης που θα ληφθεί.
Ο, δε, πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος, Ανδρέας Καραγιάννης, υπογράμμισε ότι στη μελέτη που συντάσσεται για την περιοχή υπάρχει σχέδιο για διεύρυνση των πεζοδρομίων, κάτι που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επαγγελματίες.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη