«Λύγισε» στο 118’ ο Τσικλητήρας Πύλου!

«Λύγισε» στο 118’ ο Τσικλητήρας Πύλου!

Η ξέφρενη πορεία του κυπελλούχου Μεσσηνίας, Τσικλητήρα Πύλου, σταμάτησε την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών, καθώς έχασε με 2-1 στην παράταση (ο κανονικός αγώνας «σφραγίστηκε» από ισοπαλία 1-1) από την νταμπλούχο Ανατολικής Αττικής Θύελλα Ραφήνας.
Η ομάδα της Πύλου είναι η δεύτερη ομάδα από τη Μεσσηνία (προηγήθηκε η Εράνη Φιλιατρών με φοβερές πορείες στη διοργάνωση το 2001 και το 2003), που άγγιξε το «θαύμα» της πρόκρισης στο μεγάλο τελικό, αλλά αποκλείστηκε.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Τσικλητήρα Πύλου για την εντυπωσιακή παρουσία της στο θεσμό.
Ο Τσικλητήρας κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Αλμπέρτο Σεφεράσι στο 36’, με πλασέ. Το ματς στο α’ ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και οι δύο ομάδες έχασαν αξιόλογες ευκαιρίες.
Βέβαια, το συγκρότημα της Πύλου ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι στο 14’ για ανατροπή του Φώτη Διακουμή από τον τερματοφύλακα Κατσιούλη.
Στο β’ ημίχρονο, η Θύελλα Ραφήνας ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με γκολ του Γιώργου Καζάντζη.
Η αθηναϊκή ομάδα είχε δοκάρι με τον Τίμο Ντούνη στο 87’ σε πλασέ.
Ο ημιτελικός είχε δραματική εξέλιξη με τον Τσικλητήρα να χάνει φοβερή ευκαιρία με το Θανάση Δούνια.
Ακολούθησε η ημίωρη παράταση που είχε δύο σημαντικές φάσεις.
Στο 96’ την αποβολή του τερματοφύλακα της Θύελλας Ραφήνας Κατσιούλη (ανέτρεψε έξω από την περιοχή το Φώτη Διακουμή) και το «χρυσό» γκολ της αθηναϊκής ομάδας με το Μανουσάκη στο 118’.
Μια μεγάλη νίκη – πρόκριση για τη Θύελλα Ραφήνας, μια εξαιρετική ομάδα.
Σίγουρα ο Τσικλητήρας είχε πολύ δύσκολο έργο, αλλά έκανε την υπερπροσπάθεια για να πληγωθεί στο «φινάλε» της παράτασης.
 
Φάσεις – γκολ
12’ ο Τσώλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντούνης δυνατή κεφαλιά ο Νίκος Εμμανουήλ απέκρουσε πάνω στη γραμμή με κεφαλιά
14’ ο Αλμπέρτο Σεφεράσι μπαλιά στο Φώτη Διακουμή που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κατσιούλη, ο διαιτητής Βασίλης Παναγιωτόπουλος δεν έδωσε το πέναλτι
36’ ο Ντούνης πάσα στο Μανουσάκη που έκανε το λάθος, ο Διακουμής το εκμεταλλεύτηκε, έδωσε την ασίστ στον Σεφεράσι που με πλασέ άνοιξε το σκορ και «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών. Παράλληλα πήρε φωτιά η κερκίδα που είχε κατακλειστεί από φιλάθλους του Τσικλητήρα και όχι μόνο
44’ ο Σεφεράσι φοβερό πλασέ, ο Κατσιούλης έδιωξε σε κόρνερ
47’ ο Διακουμής κανονικό πλασέ μόλις άουτ
54’ ο Αθανασόπουλος γυριστό σουτ άουτ
55’ ο Χαρακτίδης εκτέλεσε φάουλ, σύγχυση στην περιοχή του Τσικλητήρα, ο Καζάτζης με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1
«Ψυχρολουσία» για τον Τσικλητήρα Πύλου
87’ ο Χαρακτίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Αθανασόπουλος γυριστό σουτ, ο Ντούνης πλασέ στο κάθετο δοκάρι
93’ ο Διακουμής πάσα στο Δούνια που βρέθηκε απέναντι στον Κατσιούλη, έκανε το πλασέ, ο πορτιέρο της Θύελλας Ραφήνας απέκρουσε σωτήρια
96’ ο Δούνιας μπροστινή μπαλιά στο Διακουμή, ο αρχηγός της ομάδας της Πύλου ανατράπηκε έξω από την περιοχή από τον Κατσιούλη. Ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος έδωσε φάουλ και απέβαλε τον τερματοφύλακα της Θύελλας Ραφήνας
118’ ο Χαρακτίδης σέντρα, ο Μανουσάκης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-2 για τη Θύελλα και πνίγηκε στις αγκαλιές του πάγκου και των συμπαικτών του.
Το όνειρο για τον Τσικλητήρα Πύλου χάθηκε.
 
Με λάθη ήταν η διαιτησία του Βασίλη Παναγιωτόπουλου από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Βοηθοί ήταν οι Κωνσταντίνος Καλαμπόκης από την ίδια Ένωση και ο Κωνσταντίνος Σιδέρης από την ΕΠΣ Αχαΐας.
Αποβλήθηκε στο 96’ ο Κατσιούλης (Θύελλα Ραφήνας)
 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ(Νίκος Κακαλέτρης, Χαράλαμπος Ράλλης): Μίντζηρας, Οθ. Εμμανουήλ, Ν. Εμμανουήλ, Γρ. Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Ν. Παπαγεωργίου, Δούνιας, Μουράτης, Μαραβέλας (74’ Χίσα), Σεφεράσι
ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Πέτρος Τσιγγούλης): Κατσιούλης, Τασιόπουλος, Τσώλος, Μανουσάκης, Ντούνης, Ντόσκας, Ντεμεσνάι (79’ Αράνης), Γεραγωτέλης (67΄ Χαρακτίδης), Καζάντζης, Κατσούγκρης, Αθανασόπουλος (97΄ Πάντος).
 
• Παρατηρητής αγώνα ήταν ο ταμίας της ΕΠΣ Μεσσηνίας Άγγελος Γεωργόπουλος, ενώ το έργο του συνέδραμε το μέλος του Δ.Σ. της  Ένωσης και υπεύθυνος των Μεικτών ομάδων Κώστας Κανελλόπουλος.
• Κοντά τους βρέθηκε και ο παλιός πρόεδρος του Τσικλητήρα Πύλου και παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΜ Νίκος Κατσιγιάννης.
• Γιατρός του ματς ήταν ο Νίκος Γιουρτούμας, ενώ δίπλα του ήταν ο γιατρός Ευάγγελος Μιχαήλ.
• Με μεγάλη αγωνία παρακολούθησε τον ημιτελικό από την καταπακτή ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
• Το ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 1000 φίλαθλοι.
• Τον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Τσικλητήρα Πύλου – Θύελλας Ραφήνας μετέδωσε ζωντανά ο ραδιοφωνικός σταθμός Παλμός FM 20,5 (την περιγραφή έκαναν οι Απόστολος Νίκας, Βαγγέλης Χουντάλος, ενώ στον σχολιασμό ο παλαίμαχος της «Μαύρης Θύελλας» και ο προπονητής Κώστας Ασημακόπουλος).
• Φοβερή ατμόσφαιρα είχαν δημιουργήσει οι ένθερμοι φίλαθλοι του Τσικλητήρα Πύλου, ενώ έγινε ρίψη πολυάριθμων βεγγαλικών και κροτίδων. Ένας δε φίλαθλος έδινε τον ρυθμό για τα συνθήματα κτυπώντας στην κερκίδα ένα μεγάλο τύμπανο.
 
Νέστος Χρυσούπολης – Θύελλα Ραφήνας στον τελικό
Η Θύελλα Ραφήνας στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών θ’ αντιμετωπίσει το Νέστορα Χρυσούπολης (απέκλεισε το Σούλι Παραμυθιάς με 6-0 στον άλλο ημιτελικό).

Αποστολή στην Πύλο: Βαγγέλης Χουντάλος