Νομιμοποίηση του λατρευτικού τους χώρου ζητούν οι Μουσουλμάνοι της Καλαμάτας


Συνάντηση είχαν χθες εκπρόσωποί τους με το δήμαρχο Παν. Νίκα

Τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας, για τη νομιμοποίηση του λατρευτικού τους χώρου, ζήτησαν από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας. Ο δήμαρχος απάντησε ότι αρμόδια είναι η κυβέρνηση, στην οποία όμως θα προωθήσει το αίτημά τους.
Πάντως, όπως επισήμανε ο κ. Νίκας, τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στην Καλαμάτα έχουν συρρικνωθεί και από περίπου 700 που ήταν πριν από την κρίση, έχουν μείνει μόνο 30!
Το δήμαρχο επισκέφθηκαν και ζήτησαν τη βοήθειά του δύο Σύροι και ένας Αιγύπτιος. Όπως σημειώνεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου, αίτημά τους είναι η «διευκόλυνση από διαδικαστικής πλευράς της νόμιμης λειτουργίας θρησκευτικού και πολιτιστικού χώρου στην Καλαμάτα.
Ο δήμαρχος τόνισε πως τα θέματα αυτά χειρίζεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους πρότεινε να ετοιμάσουν αναφορά, ώστε να προωθηθεί από πλευράς Δήμου.
Επιπλέον, ο δήμαρχος τόνισε ότι η Ελλάδα διατηρούσε και διατηρεί άριστες σχέσεις συνεργασίας με τη Συρία, όπου το 13% του πληθυσμού είναι χριστιανοί, και την Αίγυπτο, όπου υπάρχει ακόμα έντονο ελληνικό στοιχείο και, φυσικά, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, και θα προσπαθήσει να προωθήσει το αίτημα που υπεβλήθη».