Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία Μεσάι, ναρκωτικά και εκβιασμούς (φωτογραφίες και βίντεο)

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία Μεσάι, ναρκωτικά και εκβιασμούς (φωτογραφίες και βίντεο)

Λίγο πριν τις 9 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφθασε στο δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας η κλούβα που μετέφερε τους κατηγορούμενους για η εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης για τη διπλή δολοφονία του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του, τη διακίνηση ναρκωτικών και την εκβίαση καταστηματαρχών με συνολικά 13 κατηγορουμένους.
Καθώς η υπόθεση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εκδικασθεί, στις 24 Μαρτίου το Πενταμελές Εφετείο είχε αποφασίσει τη διακοπή της, ώστε να αρχίσει επί της ουσίας σήμερα Τετάρτη, 22 Απριλίου. Το πρώτο δικαστήριο το 2013 για να ολοκληρωθεί είχε χρειασθεί 14 συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου, οι οποίες χρονικά διήρκεσαν ένα μήνα.
 
Θα παραιτηθούν 
Όπως είχε δηλώσει, μιλώντας το Μάρτιο στο «Θάρρος», ο δικηγόρος Γιώργος Ράλλης, ο πελάτης του Βασίλης Βαρελάς δηλώνει αθώος και επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διπλή ανθρωποκτονία. Καθώς του έχει προκαλέσει εντύπωση, όπως είπε ο κ. Ράλλης, το γεγονός ότι καταδικάσθηκε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ο πελάτης του έχει την πρόθεση να παραιτηθεί από την έφεση που έχει κάνει.
Παρόμοια πρόθεση φαίνεται να έχει και ο δίδυμος αδελφός του, που επίσης έχει καταδικασθεί στην ίδια υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Βαρελάς από το πρώτο δικαστήριο έχει καταδικασθεί σε δισ. ισόβια, 37 χρόνια, 6 μήνες και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, την αγορά, κατοχή και πώληση αγνώστων ποσοτήτων ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο δολοφονίες, οπλοκατοχή, ηθική αυτουργία σε οπλοφορία και οπλοχρησία για την καραμπίνα και το μαχαίρι, με τα οποία έγιναν οι δολοφονίες, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης επιχειρηματιών. Του έχει, δε, αναγνωρισθεί τοξικομανία.
Στο δίδυμο αδελφό του έχει επιβληθεί ποινή καθείρξεως 21 χρόνων και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, για τις περιπτώσεις αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών, για οπλοκατοχή, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών. Επίσης, του αναγνωρίσθηκε τοξικομανία.
Β.Β.