Ο δήμαρχος Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος στους 16 του πορίσματος Κορέα


Και μεσσηνιακό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι στους δεκαέξι για τους οποίους κρίθηκε ότι μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη λόγω επαρκών ενδείξεων περιλαμβάνεται ο δήμαρχος Οιχαλίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, παρουσιάζει το πόρισμα του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, Αριστ. Κορέα, για την πολύκροτη υπόθεση της δράσης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το πόρισμα αποκάλυψε προχθές το βράδυ η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» και σε αυτό περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις του εισαγγελέα για ποινικές διώξεις εις βάρος 16 προσώπων, εκ των οποίων και κορυφαίοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, ενώ κατονομάζονται οι διευθυντές και οι συμμετέχοντες της οργάνωσης.
Στο κείμενο των 173 σελίδων του πορίσματος, που δημοσιεύεται αυτούσιο στην ιστοσελίδα του σταθμού, αναφέρεται πως έχουν ασκηθεί ήδη οι κακουργηματικές διώξεις και ο ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, έχει αυξήσει τον αριθμό των κατηγορούμενων σε 25.
Η εκπομπή αποκάλυψε ότι υπάρχει και έκτος διαιτητής της Σούπερ Λίγκα, που έλαβε κλήση από τον ανακριτή διαφθοράς ως κακουργηματικά κατηγορούμενος, ενώ αναφέρθηκαν τα ονόματα των 10 διαιτητών για τους οποίους υπήρξε εισαγγελική εντολή και το ΣΔΟΕ άνοιξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Όσον αφορά στον κ. Σταθόπουλο, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και νυν μέλος του Δ.Σ της ΕΠΟ, κρίνεται ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις της: α) συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, β) ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και γ) απόπειρας εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα (άρθρα 13 στοιχ.στ, 26 παρ.1εδ.α, 27, 42 παρ.1, 45, 46 παρ.1στοιχ.α, 94, 98, 187 παρ.1, 385 παρ.1στοιχ.βεδ και 386 παρ.1,3 ΠΚ).