Ο Πέτρος Κωνσταντινέας για το νέο μίνι αθλητικό νομοσχέδιο

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας για το νέο μίνι αθλητικό νομοσχέδιο

Με αφορμή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας μίλησε στο «The Columnist» και τον Μάριο Μάντζο, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι το ολοκληρωτικό νομοσχέδιο. Είναι ουσιαστικά ένα μίνι νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας και για δυο-τρεις ακόμη παράγοντες. Το μεγάλο νομοσχέδιο θα ακολουθήσει στη συνέχεια, κατόπιν επεξεργασίας και συζήτησης. Ξέρουμε τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απ” αυτό, μπορούμε να κρατήσουμε πάρα πολλά στοιχεία τα οποία προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το αθλητικό του πρόγραμμα ήδη τα είχε πει. Και, όπως φαίνεται, από τις δημοσκοπήσεις για παράδειγμα που το φέρνουν στο 90%, είναι και κοινής αποδοχής από τον κόσμο».
«Εμείς δεν θα θέλαμε τακτικούς δικαστές στην ΕΠΟ. Θέλουμε να κρατήσουμε το αυτοδιοίκητο, αλλά να είναι σωστή η λειτουργία της. Βλέπετε ότι οι εισαγγελικές παρεμβάσεις έβγαλαν έναν άνθρωπο έξω από το ποδόσφαιρο. Μιλάμε με γεγονότα. Εμείς θέλουμε το αυτοδιοίκητο στην ΕΠΟ, αλλά να λειτουργεί σωστά. Εδώ υπάρχουν τρεις-τέσσερις προτάσεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Εμείς έχουμε δεσμευθεί στον κόσμο γι” αυτό. Και είναι ένα μέτρο πίεσης, πιστεύω τώρα, γιατί φοβούνται τα υπόλοιπα, την ανεξάρτητη διαιτησία και την απλή αναλογική στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ».

«Κατ αρχάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταργεί το νόμο του 2006, που προέβλεπε ότι καμία ομοσπονδία δεν μπορούσε να ελεγχθεί από το Κράτος. Αυτοδιοίκητο έχουν κι άλλες ομοσπονδίες, όπως του μπάσκετ και του βόλεϊ. Γιατί όμως δεν γίνονται εκεί αυτά και γίνονται μόνο στο ποδόσφαιρο;».
«Εμείς καλέσαμε την ΕΠΟ, θέλαμε να ακούσουμε τις προτάσεις τους, θέλουμε ξανά συναντήσεις για προτάσεις, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Αλλά πώς θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, όταν το μισό Δ.Σ. της ΕΠΟ κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης; Πώς θα γίνει αυτό όταν υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα εδώ και 20-30 χρόνια; Εγώ, η κυβέρνηση και ο υπουργός έχουμε την όλη την καλή διάθεση να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο αλλά με ίσους όρους.».