Ο Τσικλητήρας Πύλου στους «4», μεγάλη πρόκριση 8-7 στα πέναλτι του ΑΟ Θήβα! (φωτογραφίες)

Ο Τσικλητήρας Πύλου στους «4», μεγάλη πρόκριση 8-7 στα πέναλτι του ΑΟ Θήβα! (φωτογραφίες)

Ο κυπελλούχος Μεσσηνίας Τσικλητήρας Πύλου, γράφει ιστορία, καθώς προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών.
Η ομάδα της Πύλου απέκλεισε χθες με 8-7 στα πέναλτι (ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν με ισοπαλία 1-1) τον ΑΟ Θήβα, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης.
Μια «τρελή πορεία» που ξεκίνησε με τη νίκη-πρόκριση κόντρα στον Πανθυρεατικό, συνεχίστηκε με την επικράτηση απέναντι στα Διλινάτα και χθες παρότι είχε πολύ δύσκολο έργο τα κατάφερε περίφημα.
Ο ΑΟ Θήβα, ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου ο πορτιέρο της ομάδας της Πύλου Φώτης Μίντζηρας ήταν εντυπωσιακός.
Πρέπει δε να θυμίσουμε πως ο Τσικλητήρας Πύλου κατέκτησε το Κύπελλο Μεσσηνίας επικρατώντας στα πέναλτι του Απόλλωνα Καλαμάτας.
Ο αγώνας ήταν δυνατός και η ομάδα της Πύλου ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Ευθύμη Νάτση στο 37΄ με φάουλ. Ο ΑΟ Θήβα πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 86΄ με φάουλ του Στάθη Παπαχαραλάμπους.
Η συνάντηση είχε ένταση και αρκετές αποβολές.

Φάσεις γκολ
5΄ Στάθης Βεζιρτζόγλου ωραία σέντρα, ο Φώτης Μίντζηρας πρόλαβε και απέκρουσε προ του Σάκη Τσατσαρώνη.
Ο φορ του ΑΟ Θήβας βρέθηκε στο έδαφος, ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
29΄ ο Ευθύμης Νάτσης εκτέλεσε κόρνερ, ο Όθωνας Εμμανουήλ κεφαλιά, ο Ευθυμίου απέκρουσε πάνω στη γραμμή και έδωσε στον Παπαχαραλάμπους.
Αντεπίθεση του ΑΟ Θήβα, με τον Στάθη Βεζιρτζόγλου να γυρίζει στον Νίκο Μπινιάκο που πλάσαρε. Ο Φώτης Μίντζηρας απέρκουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Κουτσοδήμο, αυτός καθυστέρησε, κλείστηκε, έκανε το σουτ και η μπάλα κτύπησε σε σώματα αμυντικών.
37΄ ο Ευθύμης Νάτσης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, αιφνιδιάστηκε ο τερματοφύλακας Κωνσταντινόπουλος και κατέληξε στα δίχτυα. Προβάδισμα στο σκορ για την ομάδα της Πύλου. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και φιλάθλους του Τσικλητήρα.
58΄ ο Φώτης Διακουμής σέντρα, ο Κωνσταντινόπουλος έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Χρήστο Μαραβέλα, που σούταρε ψηλά άουτ.
86΄ ο Στάθης Παπαχαραλάμπους εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας Φώτης Μίντζηρας αιφνιδιάστηκε, η μπάλα στα δίχτυα, 1-1 «ψυχρολουσία» για τον Τσικλητήρα Πύλου.
92΄ ο Φώτης Διακουμής ανατράπηκε έξω από την περιοχή από τον τερματοφύλακα Κωνσταντινόπουλο. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε κόκκινη κάρτα στον «πορτιέρο» του ΑΟ Θήβας και την θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Κουτσογιάννης (είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές από τους νταμπλούχους Βοιωτίας).
93΄ ο Φώτης Διακουμής εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα μόλις άουτ.
103΄ ο Σάκης Βεζιρτζόγλου εκτέλεσε κόρνερ, ο Παναούλης κεφαλιά άουτ.
120΄ ο Παναούλης λάθος γύρισμα, ο Φώτης Διακουμής πλασέ, ο Κουτσογιάννης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Τα πέναλτι
Στη διαδικασία των πέναλτι ράγισαν καρδιές και ο Τσικλητήρας Πύλου επικράτησε με 7-6.
Η σειρά των πέναλτι:
Κουτίβας 1-0
Ανυφαντής 1-1
Ν. Εμμανουήλ η μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
Βερζιτζόγλου 2-1
Οθ. Εμμανουήλ 2-2
Κουτσογιάννης απέκρουσε ο Φώτης Μίντζηρας
Σεφεράσι 3-2
Ευθυμίου 3-3
Μαραβέλας 4-3
Παπαχαραλάμπους 4-4
Δούνιας απέκρουσε ο Κουτσογιάννης
Μπινιάκος απέκρουσε ο Μίντζηρας
Διακουμής 5-4
Γκαράνης 5-5
Γρ. Παπαγεωργίου 6-5
Ταυταρίδης 6-6
Μίντζηρας 7-6
Παναούλης η μπάλα άουτ.

Μια σπουδαία πρόκριση για τον Τσικλητήρα Πύλου, οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία του οποίου έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας έξαλα.
Παράλληλα κατευθύνθηκαν προς τους φιλάθλους τους ευχαριστώντας τους για την πολύ θερμή τους συμπαράσταση.

Το ματς «σφύριξε» ο Γεώργιος Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Αχαΐας που είχε δύσκολο έργο, αλλά τα πήγε αρκετά καλά. Βοηθοί ήταν οι Γρηγόρης Γκαβέρας και Αντώνης Γκοτσόπουλος από την ίδια Ένωση.
Αποβλήθηκαν στο 71΄ με δεύτερη κίτρινη ο Καραπετιάν (ΑΟ Θήβα) και στο 74΄ ο Νάτσης (Τσικλητήρας Πύλου).

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ (Νίκος Κακαλέτρης, Χαράλαμπος Ράλλης): Μίντζηρας, Οθ. Εμμανουήλ, Ν. Εμμανουήλ, Γρ. Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Ν. Παπαγεωργίου, Δούνιας, Μουράτης (82΄ Σεφεράσι), Μαραβέλας, Νάτσης, Διακουμής.
ΑΟ ΘΗΒΑΣ (Τάκης Πλατής): Κωνσταντινόπουλος, Ολντάσι (48΄Γκαράνης), Παπαχαραλάμπους, Ευθυμίου, Παναούλης, Καραπετιάν, Μπινιάκος, Ταυταρίδης, Τσατσαρώνης (67΄ Κουτσογιάννης), Βεζιρτζόγλου, Κουτσοδήμος (81΄ Ανυφαντής).

-Παρατηρητής αγώνα ήταν το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΜ και υπεύθυνος των Μεικτών Ομάδων Κώστας Κανελλόπουλος και το έργο του βοήθησε ο Νίκος Κατσιγιάννης, ενώ ο ταμίας της Ένωσης Άγγελος Γεωργόπουλος ήταν υπεύθυνος για την οικονομική επιστασία.
-Γιατρός του ματς ήταν ο Νίκος Γκουρτούμας.
-Στο 71 υπήρξε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών και έγινε τετράλεπτη διακοπή. Ο διαιτητής κ. Παπαδόπουλος, απέβαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον τεχνικό του ΑΟ Θήβα κ. Πλατή που σε πολλά σημεία διαμαρτυρόταν έντονα, επίσης έναν παράγοντα της ομάδας της Βοιωτίας, ενώ από τον αγωνιστικό χώρο απομακρύνθηκε και ο συνεργάτης του προπονητή του Τσικλητήρα Πύλου Νίκου Κακαλέτρη, Χαράλαμπος Ράλλης.
-Τον σπουδαίο αγώνα παρακολούθησαν 300 και πλέον φίλαθλοι (η ομάδα της Θήβας είχε έντονη στήριξη).
-Οι φίλαθλοι του Τσικληρήρα Πύλου μετέτρεψαν το γήπεδο σε «Λα Μπομπονέρα» (είναι η έδρα της περίφημης Αργεντίνικης Μπόκα Τζούνιορς), καθώς με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο πέταξαν χιλιάδες χαρτάκια αλλά και βεγγαλικά.

Την Τετάρτη με Θύελλα Ραφήνας για την ημιτελική φάση
Την Θύελλα Ραφίνας (απέκλεισε τον Αστέρα Περάματος στην παράταση) θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 29/4 στο γήπεδό του ο Τσικλητήρας Πύλου, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών. Ένα ακόμη ματς πρόκληση για τον Κυπελλούχο Μεσσηνίας που μπορεί να ονειρεύεται την πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Αποστολή στην Πύλο: Βαγγέλης Χουντάλος