Πάσχα στην Καλαμάτα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (φωτογραφίες)


Τα Θεία Πάθη τίμησε και τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Ιησού Χριστού πανηγύρισε και εόρτασε η Καλαμάτα, παρουσία του συμπατριώτη μας Προέδρου της Δημοκρατίας,  Προκόπη Β. Παυλόπουλου.
Με κάθε επισημότητα τελέσθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η ακολουθία του Επιταφίου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στην Καλαμάτα, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Την ακολουθία παρακολούθησε και ακολούθως μετέσχε στην περιφορά του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας (στο σημείο όπου τελείται ο αγιασμός των υδάτων), κατά την περιφορά, συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αναλήψεως, Αναστάσεως και Αγίας Βαρβάρας. Οι Επιτάφιοι τοποθετήθηκαν σε εξέδρα και οι ιερείς ανέπεμψαν από κοινού δέηση προς το Θεό.
Ο Δήμος Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας συνέδραμαν στη διενέργεια της τελετής, παρέχοντας την εξέδρα, τη μικροφωνική εγκατάσταση και το στολισμό του χώρου.
Μετείχαν, επίσης, από θαλάσσης, με σκάφη μελών τους που παρέπλεαν την κεντρική προκυμαία, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Αρίων», ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος» και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος. Τα μέλη τους ελευθέρωσαν αερόστατα.
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στο πλαίσιο της ιδιωτικής επισκέψεώς του στην Καλαμάτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, για έναν καφέ με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, τον πρώην υφυπουργό Γιάννη Λαμπρόπουλο, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Η Ανάσταση στην Υπαπαντή
Τον αναστάσιμο παιάνα «Χριστός Ανέστη» έψαλαν τα μεσάνυκτα του Μεγάλου Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αιρετοί της Βουλής και της Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκατοντάδες Καλαματιανοί και επισκέπτες, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, που υπήρξε το επίκεντρο του εορτασμού.

Π. Παυλόπουλος: «Ανάγκη εμπέδωσης της κοινωνικής δικαιοσύνης»
Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Χριστός Ανέστη! Το άφατο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου σημαίνει διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή. Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει για όλους τους λαούς του κόσμου, για τους λαούς της Ευρώπης, κυρίως για το λαό μας, το οριστικό πέρασμα στην καταξίωση του ανθρώπου, μέσα από τη θωράκιση των απαράγραπτων θεμελιωδών του δικαιωμάτων και μέσα από την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Χρόνια πολλά!».