Πενθήμερο το συνέδριο της ΑΒΤΑ στην Costa Navarino με πολλαπλά φόρουμ και εκδηλώσεις


Προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοπόννησος ΑΕ υπογράφει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του ετήσιου συνεδρίου του ABTA (Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας).
Στο συνέδριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρηματίες της Πελοποννήσου να συνάψουν συμφωνίες με Βρετανούς, ενώ θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino. Μαζί με το ΦΠΑ για τη διοργάνωσή του θα διατεθεί 1.045.500 ευρώ (850.000 χωρίς ΦΠΑ).
 
Επιχειρηματικές συμφωνίες
Στο συνέδριο, όπως έχει ανακοινωθεί,  αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 600 tour operator, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου Google, Yahoo, Tripadvisor, καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα έντυπα, όπως  Telegraph, Times κ.α.
Η επιλογή του τόπου για τη φιλοξενία του ετήσιου συνεδρίου ABTA αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» για τους προορισμούς, μιας και το σύνολο των τουριστικών πρακτόρων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο, αλλά και τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες. Παράλληλα, οι τοπικοί τουριστικοί επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής αγοράς.
Οι επιχειρηματίες τουρισμού της Πελοποννήσου που θα συμμετέχουν θα μπορούν κατά τη διάρκεια όλων των ημερών να έρθουν σε επαφή με τους Βρετανούς συναδέλφους τους, με στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητάς τους.
Οι δε επαγγελματίες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γνωρίσουν από κοντά την Πελοπόννησο μέσα από ένα 3ήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσα από συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες του κλάδου. Παράλληλα, θα διοργανωθεί και ταξίδι εξοικείωσης για Βρετανούς δημοσιογράφους.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου ΑΒΤΑ η Πελοπόννησος ΟΤΑ Α.Ε. θα εξασφαλίσει την παροχή παραδοσιακού πελοποννησιακού γεύματος, ώστε οι σύνεδροι να γνωρίσουν την Πελοποννησιακή- Μεσογειακή ∆ιατροφή.
 
Παράλληλες εκδηλώσεις
Το συνέδριο θα διαρκέσει 5 ημέρες και εκτός από την κεντρική αίθουσα διεξαγωγής του, θα υπάρχουν αίθουσες για διήμερη διεξαγωγή παράλληλων φόρουμ και διαλέξεων των 50, 100 και 200 ατόμων. Όλες οι αίθουσες θα διαθέτουν ειδικό οπτικοακουστικό εξοπλισμό, έπιπλα, μεταφραστικές υπηρεσίες, κ.λπ.
Επίσης, θα διαμορφωθούν χώροι για διοργάνωση προκανονισμένων και μη συναντήσεων (speed dating & market place) μεταξύ των εκπροσώπων της βρετανικής τουριστικής αγοράς και τοπικών επιχειρήσεων ή φορέων προορισμών.
Για την τελετή έναρξης υπάρχει σκέψη να γίνει σε χώρο ιστορικής σημασίας, ενώ θα οργανωθούν περιηγήσεις με σκοπό την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως ιδανικού τουριστικού προορισμού. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί ειδικό πρόγραμμα περιηγήσεων στους τουριστικούς πράκτορες σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας, καλύπτοντας όλο το φάσμα των ιστορικών/αρχαιολογικών μνημείων, τοπικών οινοπαραγωγών, θρησκευτικού τουρισμού, τουρισμού αναψυχής, αγροτουρισμού.
Τα διήμερα προγράμματα περιηγήσεων θα λάβουν χώρα πριν και μετά το συνέδριο.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διοργανωθούν αθλητικές εκδηλώσεις για τους συνέδρους, όπως  μίνι- μαραθώνιος, τουρνουά γκολφ και ποδοσφαίρου.
Τέλος, στην προγραμματική σύμβαση που υπογράφεται περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση έρευνας αξιολόγησης του βαθμού ικανοποίησης των συμμετεχόντων, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα μέσω της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του συνεδρίου στη διαδικτυακή «εικόνα» της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, τελικά, στην απήχηση και επισκεψιμότητά της.
Στόχος του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αντλήσει και στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ελκυστικότητα του προορισμού, αλλά και έγκυρη αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τα οποία με τη σειρά της θα παρουσιάσει σε μορφή σεμιναρίου στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, με σκοπό την ενδυνάμωση της τουριστικής συνείδησης στην περιοχή και τον εμπλουτισμό της παρεχόμενης τουριστικής εμπειρίας που μπορεί να ζήσει ένας επισκέπτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη