«Στρίβειν δια του αρραβώνος» ο δήμαρχος για τον Σαμαρά


Αναψηλάφηση του «καυτού» διημέρου, 22 και 23 Μαρτίου, με την παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην Καλαμάτα, και τα συμβάντα με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τους τέως βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη, υπήρξε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο.
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του δημάρχου για θέματα του Δήμου Καλαμάτας, με προεξέχον το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, ρωτήθηκε και για τις ημέρες εκείνες. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον ίδιο να σχολιάσει μια δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ και αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά, ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας είναι «αχάριστος».
Προφανώς, η αιτία ήταν ότι ο κ. Σαμαράς πρόσφερε τη στήριξή του στο δήμαρχο Καλαμάτας στις δημοτικές εκλογές, κι αυτός αρνήθηκε να συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Νίκας αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Μαντά, αλλά και επί της ουσίας τα όσα διαδραματίστηκαν το διήμερο εκείνο. Αρκέστηκε να σημειώσει μόνο ότι δεν έκανε ποτέ καμία δήλωση και ότι προσκλήθηκε σε δείπνο από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όπου και παραβρέθηκε. «Από εκεί και πέρα, ο καθένας έκανε τις επιλογές του», σχολίασε.
Τέλος, για τη μη παρουσία του κ. Σαμαρά στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ως επίτιμου δημότη της Καλαμάτας, πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει την αιτία.
Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός, Ντίνος Ηλιόπουλος, στην ταινία «Ο ατσίδας» είχε πει το αμίμητο «στρίβειν δια του αρραβώνος», όπως και το: «Λοιπόν δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!».  Κάπως έτσι μεταφράζονται οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Νίκα, αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη