Την είσοδό τους στο λιμάνι ζητούν οι ταξιτζήδες της Καλαμάτας


Να βρεθεί λύση για την αναμονή των ταξί εντός του χώρου του λιμανιού, όταν φτάνει στην πόλη κρουαζιερόπλοιο, ζητά μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος του Ραδιο-ταξί Καλαμάτας, Βασίλης Πικιός, μετά και τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν χθες κατά τη άφιξη ενός ακόμα πλοίου με αρκετούς τουρίστες.
Το Λιμενικό Ταμείο δεν επιτρέπει την είσοδο των ταξί στην προβλήτα, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ασφαλείας του λιμανιού PSP (Port Security Plan), ενώ ούτε έξω υπάρχει διαθέσιμος χώρος, με αποτέλεσμα να διπλοπαρκάρουν στην οδό Φαρών και εκεί να αρχίζουν τα προβλήματα με την Τροχαία.
Ο κ. Πικιός τόνισε ότι κατανοούν πως όλες οι πλευρές έχουν δίκιο (και το Λιμενικό Ταμείο και η Τροχαία), αλλά για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης πρέπει να βρεθεί λύση.
 
«Δεν είναι εικόνα αυτή»
Όπως σημείωσε, τα τουριστικά πούλμαν μπαίνουν ελεύθερα στο χώρο του λιμανιού, ενώ τα ταξί όχι: «Παρά το γεγονός ότι ως Ραδιο-ταξί έχουμε παραδώσει κατάσταση με τα ονόματα των οδηγών και τους αριθμούς κυκλοφορίας των ταξί, δε φαίνεται να βοήθησε αυτό. Κι ενώ μας είχαν πει ότι το Δεκέμβριο θα λυνόταν το πρόβλημα, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Μπορεί να έχουμε δίκιο όλοι, αλλά πρέπει να δοθεί άμεσα λύση, γιατί δεν είναι εικόνα αυτή που δείχνουμε, όταν έρχονται τα κρουαζιερόπλοια. Ούτε εμάς μας αρέσει να διπλοπαρκαρούν τα ταξί στη Φαρών, γιατί είναι και παράνομο και επικίνδυνο, αλλά αφού δεν μπορούν να μπουν στο λιμάνι, πού να πάνε;».
 
Να βρεθεί λύση
Μάλιστα, όπως εξήγησε, είχαν προτείνει να έχουν αναμονή στο πλακόστρωτο μπροστά από το Λιμεναρχείο και να μπαίνουν στον περιφραγμένο χώρο του λιμανιού ανά 10 τα ταξί, για να παραλαμβάνουν τουρίστες, ούτε αυτό όμως έγινε δεκτό: «Από το Δεκέμβριο περιμένουμε να ολοκληρωθεί το σύστημα ασφαλείας που μας είχε πει το Λιμενικό Ταμείο για να μπορούμε να μπούμε μέσα, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα. Μάλιστα, είχαμε φτιάξει κι ένα πάνελ για να γνωρίζουν οι τουρίστες, όπου αναφέραμε τις τιμές μας  για συγκεκριμένες διαδρομές, είτε σε αρχαιολογικούς χώρους (Αρχαία Μεσσήνη, κάστρα, Ολυμπία, κ.λπ.), είτε για ξενάγηση στην πόλη, αλλά, δυστυχώς, έβγαλαν έξω τον τιμοκατάλογο, γιατί προφανώς σε κάποιους δεν άρεσε. Όπως και να έχει, δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα που παρουσιάσαμε σήμερα (σ.σ. χθες). Ήρθε η Τροχαία και είπε ότι, πλην των ταξί στην πιάτσα της Φαρών, τα υπόλοιπα πρέπει να φύγουν. Σωστά έκανε τη δουλειά της η Τροχαία, αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση και η λύση είναι να μπει το ταξί στο λιμάνι». 

της Βίκυς Βετουλάκη