«Το πράσινο έγινε ένα με το γαλάζιο της θάλασσας» (φωτογραφίες)


«Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα», «το όνειρο που αλλάζει χρώμα», «εκεί που το πράσινο έγινε ένα με το γαλάζιο της θάλασσας»… Δεν υπάρχουν καταλληλότερα λόγια από την ευχαριστήρια παρέμβαση της Χρυσοβαλάντης Λευτάκη εκ μέρους του Ακρίτα Κορώνης, ουσιαστικά και της Θύελλας Χαρακοπιού, αλλά και όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου της περιοχής, προς το Δήμαρχο Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος μετά από δεκαετίες κατόρθωσε να «δει ζεστά» και να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τα πολλαπλά εμπόδια που υπήρχαν ώστε το 2015 να εκσυγχρονιστεί και να παραδοθεί καταπράσινο (με φυσικό χλοοτάπητα) το γήπεδο του Μεμί! Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα με κάθε επισημότητα, παρουσία του κ. Καφαντάρη, της αντιδημάρχου Πελαγίας Λευτάκη και του Δημοτικού Συμβούλου Αδάμ Βασιλογιαννακόπουλου, προέδρων και μελών τοπικών συμβουλίων και άλλων εκπροσώπων τοπικών Αρχών.
Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Αριστείδης Σταθόπουλος και τα μέλη του ΔΣ Λεωνίδας Οικονομίδης (αντιπρόεδρος) και Κώστας Κανελλόπουλος.
Δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι πρόεδροι των δύο ομάδων της περιοχής, του Ακρίτα Κορώνης, Δημήτρης Σιψάς και της Θύελλα Χαρακοπιού, Ηλίας Πανταζόπουλος και πολλοί από τους προκατόχους τους που είχαν κι αυτοί δώσει «μάχες» για την υλοποίηση του έργου.
Πολλοί φίλαθλοι και κάτοικοι της περιοχής γέμισαν τις κερκίδες, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι ποδοσφαιριστές του Ακρίτα και της Θύελλας, που μετά τον αγιασμό από τους ιερείς της Κορώνης και τους χαιρετισμούς (αναγνώστηκε επίσης γραπτό μήνυμα από το Βουλευτή Θανάση Πετράκο) εγκαινίασαν με ουσιαστικό τρόπο το γήπεδο. Με φιλικό αγώνα που είχε και …φιλικό αποτέλεσμα 1-1, με τον αρχηγό Κώστα Μουντζούρη να ανοίγει το σκορ στο α’ μέρος και τον Γιώργο Μπόκολο να ισοφαρίζει στην επανάληψη.
Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς στα πλάνα της δημοτικής Αρχής είναι η κατασκευή βοηθητικού γηπέδου στη Φαλάνθη, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση το γήπεδο του Μεμί.
 
Φωτογραφίες: Χρυσοβαλάντη Λευτάκη