Τσιγγάνος έκλεψε αρνιά και κατσίκια τη Μ. Παρασκευή από την Αγία Τριάδα


65ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΡΕΒΑΖΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΕ ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ
Στη σύλληψη 12 ατόμων σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας προχώρησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, ύστερα από ευρεία επιχείρηση.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις και στους 5 νομούς της Περιφέρειας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Γλαστράκια στο παράθυρο
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 997 άτομα, εκ των οποίων 725 ήταν ημεδαποί και 272 αλλοδαποί, καθώς και σε 784 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 152 άτομα, από τα οποία 84 ήταν ημεδαποί και 68 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 47 άτομα.
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Έξι τσιγγάνοι για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας 65χρονος για ναρκωτικά. Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων, βρήκαν να έχει σε πρεβάζι παραθύρου τρία γλαστράκια με ισάριθμα φυτά κάνναβης. Τα φυτά ήταν μικρά, είχαν ύψος από 2-4 εκατοστά και κατασχέθηκαν.

Έκλεψε αρνιά για το Πάσχα
Επίσης, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο Έλληνες για καταδικαστικά έγγραφα και δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Τέλος, εξιχνιάστηκε περίπτωση ζωοκλοπής, η οποία είχε γίνει 9 προς 10 Απριλίου στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, από αγρόκτημα στην Αγία Τριάδα τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης προς Μεγάλη Παρασκευή είχαν αφαιρεθεί 8 αρνιά και 2 κατσίκια. Για την κλοπή σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε βάρος ενός 38χρονου τσιγγάνου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 426 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 9 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 1 παράβαση για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.