100.000 ευρώ διεκδικούν με αγωγή τους οι μελετητές από τους Δήμους Μελιγαλά, Ανδανίας και Οιχαλίας

100.000 ευρώ διεκδικούν  με αγωγή τους οι μελετητές από τους Δήμους Μελιγαλά, Ανδανίας και Οιχαλίας

Το ποσό των 100.000 ευρώ περίπου διεκδικούν από το Δήμο Οιχαλίας, ως διάδοχη κατάσταση των Δήμων Μελιγαλά, Ανδανίας και Οιχαλίας, οι μελετητές που είχαν αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για το Βιολογικό Καθαρισμό των τριών Δήμων, στο πλαίσιο της διαδημοτικής τους συνεργασίας.
Οι μελετητές Δημ. Γουλιάμος και Ι. Κατσαρός, ανάδοχοι της εκπόνησης της υδραυλικής μελέτης και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, έχουν καταθέσει αγωγή από τις 29 Ιουνίου 2012. Η αγωγή θα εκδικαστεί στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο
Τριπόλεως, στις 19 Μαΐου, και οι παραπάνω μαζί με τον επίσης μελετητή Αντ. Κουτρουμπή, διεκδικούν 98.461,31 ευρώ νομιμοτόκως, όπως προκύπτει από εγκριθέντα ρητά 4ο λογαριασμό – εντολή πληρωμής – πιστοποίηση.
Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας, η οποία αποφάσισε να ορίσει ως δικηγόρο του Δήμου για το χειρισμό της υπόθεσης, που περιλαμβάνει, ενδεικτικά, την παράσταση, τη σύνταξη υπομνήματος και την εκπροσώπηση στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων, ιδίως δε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, κατά τη συγκεκριμένη δικάσιμο ή σε οποιαδήποτε μετ’ αναβολή δικάσιμο και γενικότερα τη διενέργεια κάθε απαιτούμενης ουσιαστικής ή διαδικαστικής πράξης, το δικηγόρο Περ. Ξηρογιάννη.