19 εταιρείες διεκδικούν την αποκατάσταση των 76 ΧΑΔΑ της Περιφέρειας


Δεκαεννέα τεχνικές εταιρείες, με μέση έκπτωση 46,11%, συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αποκατάσταση 76 ΧΑΔΑ, προϋπολογισμού 23.217.317,76 ευρώ.
Μάλιστα, σε δηλώσεις η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου,  τόνισε ότι με τη δημοπράτηση του έργου διαψεύδονται οι Κασσάνδρες.

Δημοπρασία
Κατά την κα Νικολάκου, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε επανάληψη της δημοπρασίας του έργου, που κρίνεται ως ένα από τα σημαντικότερα της Περιφέρειας: «Ο διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επαναλήφθηκε η διαδικασία με τους ίδιους όρους. Στη δημοπράτηση που έγινε πήραν μέρος 19 τεχνικές εταιρείες με μέγιστη Μέση Τεκμαρτή Έκπτωση 46,11%».
«Είναι πολύ σημαντικό για την Περιφερειακή Αρχή», επισήμανε, «η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, η οποία, σε συνδυασμό με το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων, αλλάζει σελίδα προοπτικών ανάπτυξης στην Πελοπόννησο. Αναμένουμε το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, προκειμένου να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή, ως αρμόδιο συλλογικό όργανο, στην κατακύρωση του αποτελέσματος του εν λόγω διαγωνισμού».

«Κασσάνδρες»
Επιπρόσθετα, η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν και οι εναπομείναντες 4 ΧΑΔΑ, για τους οποίους έχουν ήδη εξασφαλισθεί οι πόροι, έτσι ώστε να μετατραπούν από εστίες διαχρονικών περιβαλλοντικών εγκλημάτων και μόλυνσης σε χώρους πρασίνου, δίνοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης στις συγκεκριμένες περιοχές.
Και πρόσθεσε: «Για όλες τις Κασσάνδρες, που μέχρι σήμερα με δηλώσεις τους προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξέλιξη του διαγωνισμού και στην ολοκλήρωση του κρίσιμου αυτού έργου, μιλώντας δήθεν για “δεύτερο άγονο διαγωνισμό” και για “μηδενικά ποσοστά έκπτωσης”, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι στο βωμό του άκρατου και ανεύθυνου λαϊκισμού και με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών μικροπολιτικών συμφερόντων τους, είναι διατεθειμένοι να αγνοήσουν με προκλητικό τρόπο το δημόσιο συμφέρον, κι αυτό είναι πλέον πρόδηλο στους πολίτες.
Για μία ακόμη φορά η μεθοδευμένη προσπάθεια συκοφαντίας εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου έπεσε στο κενό».