Comenius: Επίσκεψη στην πόλη Haskovo της Βουλγαρίας

Comenius: Επίσκεψη στην πόλη Haskovo της Βουλγαρίας

Επίσκεψη στην πόλη Haskovo της Βουλγαρίας πραγματοποίησε το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος δια Βίου Μάθησης «Comenius» – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις.
Το πρόγραμμα, όπου συμμετέχουν 4 σχολεία από Βουλγαρία, Τουρκία, Λιθουανία και η Ελλάδα, φέρει τον τίτλο «Youngsters European Society» (YES)/«Κοινωνία Ευρωπαίων Εφήβων – Μαθητών».
Κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των 4 χωρών, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, παρουσιάστηκαν οι εργασίες των συμμετασχόντων και έγινε εκτενής συζήτηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Μέσα τη συζήτηση παρουσιάστηκε η πορεία του προγράμματος κατά τα δύο χρόνια, διατυπώθηκαν τα τελικά συμπεράσματα, καθώς και οι επιπτώσεις – οφέλη για τα σχολεία που συμμετέχουν.
Το διετές αυτό ευρωπαϊκό πρόγραμμα αποσκοπεί στη διεύρυνση της γνώσης των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών όσον αφορά στην ιστορία της Ε.Ε., καθώς και την εκμάθηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους, ως ενεργών Ευρωπαίων πολιτών.
Να σημειωθεί πως στην επίσκεψη συμμετείχαν οι:
Εκπαιδευτικοί: Σιψά Γρηγορία- συντονίστρια του προγράμματος, Μπούρα Παναγιώτα, Παπαδημητρίου Ηλίας και Μαυρουδέα Ελένη
Μαθητές: Μαργέλη Ελένη, Παπουτσή Ελένη, Παπουτσή Ιωάννα, Πετροπούλου Μαρία, Αρβανίτη Κωνσταντίνα, Σαρδέλη Ελένη, Σπυρόπουλος Νικόλαος, Κινινής Αναστάσιος, Καρμίρης Παναγιώτης, Παπαδάκου Μαρία Ελένη και Σταυροπούλου Ιωάννα.