Η… φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Νίκας και η κα Οικονομάκου

Η… φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Νίκας και η κα Οικονομάκου

Υπόθεση: Αν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έκανε μια βόλτα στην Καλαμάτα, οι δημοτικοί του σύμβουλοι έβρισκαν το θάρρος να σταθούν στο ύψος τους κι όλοι μαζί έψαχναν τα διάφορα μέσα δικτύωσης, θα διαπίστωναν ότι υπάρχει «φωνή λαού» εναντίον του κ. Νίκα για τον τρόπο αντίδρασης στην πεντακάθαρη και τίμια στάση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρίας Οικονομάκου, σύμφωνα με την ηθική της, κατά την ψηφοφορία της περασμένης Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανάδειξη Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Τόσες ημέρες τώρα και οι πολίτες προσπαθούν με όπλο τη λογική να εξηγήσουν την πρωτοφανή επίθεση του κ. Νίκα στην κα Οικονομάκου. Όσο και να προσπαθούν, δεν βρίσκουν άκρη.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου «εξυβρίσθη», διότι είχε το θάρρος να δηλώσει ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπορεί να συνταχθεί με την άποψη της πλειοψηφίας. Κι αντί ο δήμαρχος να την εξυμνήσει για την ηθική της και να της ζητήσει, αν θέλετε, στη δεύτερη ψηφοφορία να ακολουθήσει το… ρεύμα που θα είχε δημιουργηθεί υπέρ του όποιου υποψηφίου, τη βρίζει από το βράδυ της Δευτέρας και ζητεί την παραίτησή της, απειλώντας την και με διαγραφή!
Δια την εις άτοπον απαγωγή, τα αίτια της οριστικής ρήξης του κ. Νίκα με την πρόεδρο θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Ίσως στο κάδρο μιας φωτογραφίας. Μέχρι πριν από κάποιους μήνες, όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, ο δήμαρχος είχε φροντίσει να έχει μια φωτογραφία μαζί του στα δεξιά του γραφείου του.
Όσο πλησίαζαν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η φωτογραφία εξαφανίστηκε. Αντίθετα, η Μαρία Οικονομάκου φροντίζει ακόμη και σήμερα να έχει σε περίοπτη θέση στο γραφείο της μια δική της με τον πρόεδρο, πλέον, της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η επιμονή της αυτή φαίνεται να δυσαρεστεί το δήμαρχο, ο οποίος με κάθε τρόπο πλέον δηλώνει την αντίθεσή του στην παραμονή του κ. Σαμαρά στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Τα παραδείγματα, παλιά και πρόσφατα, βρίθουν για το αληθές του ισχυρισμού μας.
Το τι μέλλει γενέσθαι στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, άδηλο ακόμα. Ο δήμαρχος θέλει την κεφαλή της κας Οικονομάκου επί πίνακι, η τελευταία, όμως, δεν την προσφέρει.
Και κάτι τελευταίο: Αναρωτιόμαστε, στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας μόνο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανήκει στην «ομάδα Σαμαρά»;
 
Υ.Γ. Επ’ ευκαιρία και της σημερινής αγωνιστικής ημέρας, αφιερώνουμε στην πρόεδρο το τραγούδι σε στίχους και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη «Διότι δε συνεμορφώθην»: «Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Πέρα από το γαλάζιο κύμα, το γαλάζιο ουρανό, μια μανούλα περιμένει χρόνια τώρα να τη δω. Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, μες στο σύρμα περπατώ, θα περάσουν μαύρες μέρες δίχως να σε ξαναδώ. Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Αλικαρνασσός, Παρθένι, Ωρωπός, Κορυδαλλός, ο λεβέντης περιμένει της ελευθεριάς το φως. Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

του Αντώνη Πετρόγιαννη