Και ο Δημήτρης δεν θα είναι ποτέ μόνος… (φωτογραφίες και βίντεο)

Και ο Δημήτρης δεν θα είναι ποτέ μόνος… (φωτογραφίες και βίντεο)

«Δημήτρη Μαζί» βροντοφώναξαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού περισσότεροι από 2000 φίλαθλοι και ο αποδέκτης ήταν εκεί να το ακούσει και να δει με τα μάτια του τη γεμάτη κερκίδα, παίρνοντας σίγουρα μεγάλη δύναμη για να συνεχίσει τη μεγάλη μάχη που δίνει, αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Την αφορμή γι’ αυτή τη μεγάλη σύναξη ανθρωπιάς (που ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αφού αγοράστηκαν εισιτήρια-κουπόνια ενίσχυσης και εκτός γηπέδου) έδωσε το φιλικό ανάμεσα στην Καλαμάτα και μια ομάδα με επίλεκτους ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει για τον Γιώργο Φωτάκη, ο οποίος έκανε ταξίδι αστραπή για να παίξει κι έφυγε αμέσως μετά, αλλά και για τον Τάσο Καντούτση που ήρθε κι αυτός ειδικά για το παιχνίδι.
Εκ μέρους του Δημήτρη Νινιού, ο οποίος προτίμησε να παρακολουθήσει το παιχνίδι από μια άκρη του γηπέδου, κρύβοντας έτσι τη συγκίνησή του, ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος, ανέλαβε τον …πρόλογο του αγώνα, ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, την Καπνοβιομηχανία Καρέλια και το σωματείο των εκεί εργαζομένων για τη συμπαράστασή τους. Επίσης τον ΠΣ Η Καλαμάτα για τη συμμετοχή στον αγώνα, τη διοίκηση του Μεσσηνιακού και του συλλόγου παλαιμάχων των «πρασίνων» για την παραχώρηση του γηπέδου. Απευθυνόμενος προς τον κόσμο τους ευχαρίστησε που αγκάλισαν την προσπάθεια.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον ίδιο κυρίως, γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία μας σε τέτοιου είδους θέματα». Τέλος με το σύνθημα «Δημήτρη Μαζί» έδωσε την …πάσα για την έναρξη του αγώνα.
Αγωνιστικά η συνάντηση είχε αρκετά καλά στοιχεία και παρ΄ότι φιλικό δυνατές φάσεις. Η Καλαμάτα ευτύχησε να πάρει την άτυπη νίκη, χάρις στο γκολ που πέτυχε στο 23ο λεπτό ο Δημητριάδης με πλασέ από την καρδιά της περιοχής, έπειτα από ωραία προσπάθεια και πάσα του Τσιφλίδη από δεξιά.
Διαιτητές: Πέτρος Κωνσταντινέας (Χρήστος Κυριακόπουλος-Βασίλης Σακκάς).
ΦΙΛΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκης Σακελλαρόπουλος): Τσιγάρος, Παυλέας (30’ Καπακλής), Κουτίβας, Ι. Καλογερόπουλος, Μπαλαλάς, Μωράκης, Κεράνης (30’ Κάνιστρας), Δρούγας (30’ Δικαίος), Φωτάκης (30’ Γιαννακόπουλος), Μπεγέτης, Πανταζής. Αγωνίστηκαν στο β’ μέρος και οι Κυριακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Χελάς, Γκελγκέρια, Καντούτσης, Σαρδέλης, Πουλουπάτης, Σαραντόπουλος, Ξενιός, Παλιατσέας, Γ. Νινιός.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μιχάλης Καβαλιέρης): Γκαρμοίρης, Λαζάρου, Χριστοφιλέας, Μαρτίνος, Νιφορόπουλος, Κεϊτά, Τσάτσος, Καλαντζής, Δημητριάδης, Τσιβλίδης (Κουντάνης, Βασιλόπουλος, Ηλιόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Ρούσης).
 
 
 
Δώδεκα επαγγελματίες ποδοσφαριστές πρόσφεραν τις φανέλες τους
Στο ημίχρονο του αγώνα κληρώθηκαν οι φανέλες που πρόσφεραν 12 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές γι’ αυτό το σκοπό, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να κάνει την αρχή. Το ίδιο έκαναν οι συμπαίκτες του στη Ντόρτμουντ Χούμελς και Ρόις, οι Τοροσίδης, Μανωλάς και Ντε Ρόσι της Ρόμα, καθώς και οι Φυτανίδης, Γεωργίου, Νικολόπουλος, Παντελιάδης, Τζανακάκης, Ρέντζας. Ήταν μια κίνηση που ανέδειξε το ανθρωπιστικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου έξω από τα όρια της Καλαμάτας, αλλά και της Ελλάδας.
 
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τάκης Σακελλαρόπουλος:

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον κόσμο. Οι φίλοι του Δημήτρη ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και αυτό που μετράει περισσότερο και από την οικονομική στήριξη είναι κυρίως η θετική ενέργεια που δώσαμε στον Δημήτρη.
 
Μιχάλης Καβαλιέρης:
Ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας στην ιστορία της ομάδας της Καλαμάτας, γιατί ο σκοπός ήταν σπουδαίος και ιερός. Ήταν καθήκον μας να συμμετέχουμε κι εμείς. Ελπίζω ότι βοηθήσαμε έστω και στο ελάχιστο να συμπαρασταθούμε στο Δημήτρη σε αυτό το μεγάλο αγώνα που δίνει και του εύχομαι να βγει νικητής.
 
Χρήστος Καλαντζής:
Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Το Δημήτρη τον ξέρω από πάρα πολύ μικρό. Μεγαλώσαμε σχεδόν μαζί. Είμαστε από την ίδια γειτονιά. Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει είναι κάτι που στεναχωρεί όλη την τοπική κοινωνία και αυτό φάνηκε με τον κόσμο που μαζεύτηκε στο γήπεδο για να συμπαρασταθεί σε αυτό το παιδί.
Θεωρώ ότι η ανταπόκριση θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αλλά έστω και αυτή θα τον βοηθήσει ψυχολογικά στις δύσκολες αυτές στιγμές. Του εύχομαι να πάνε όλα καλά.
 
Τάσος Καντούτσης:
Είναι πραγματικά καθήκον για όλα τα παιδιά εδώ στην Καλαμάτα και για μένα που ήρθα γι’ αυτό το φιλικό. Το παιδί έχει μεγάλη ανάγκη. Βοηθήσαμε όλοι. Έγινε ένα ωραίο φιλικό, με ωραίο θέαμα. Βέβαια ούτε το αποτέλεσμα μετράει, ούτε τίποτα άλλο. Το θέμα ήταν να μαζέψουμε κάποια χρήματα για να βοηθήσουμε την οικογένεια του Δημήτρη. Εύχομαι όλα να πάνε καλά Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη