Περικλής Μαντάς: Ο Α. Σαμαράς είναι το παρόν και το μέλλον της Ν.Δ.

Περικλής Μαντάς: Ο Α. Σαμαράς είναι το παρόν και το μέλλον της Ν.Δ.

Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλούσε για «το απέραντο φρενοκομείο», αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να φανταστεί τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας.
Ας πάρουμε, για παράδειγμα, το θέμα με τη μεταφορά των αποθεματικών της Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Αρνητική έκπληξη» και «συνδικαλισμό παλαιού τύπου» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, την απόφαση της ΚΕΔΕ να μη μεταφερθούν τα αποθεματικά των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, παρά μόνο αν η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα, η επίλυση του οποίου συνδέεται με τους Δήμους.
Από λίγο ως πολύ, αυτή είναι και η άποψη του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, αν και το κόμμα του στάθηκε απέναντι στην απόφαση αυτή!
Έτσι, όταν ρωτήθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τη στάση που κράτησε ο ίδιος, ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ο δήμαρχος Καλαμάτας, όπως και άλλα στελέχη της Ν.Δ., όσον αφορά στην κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, σχολίασε ότι το κύριο ζήτημα για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι η κατάθεση των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε να γίνει, δηλαδή η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μια διαδικασία την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατήγγειλε.
Σε ό,τι αφορά τη θέση τόσο τη δική του όσο και άλλων γαλάζιων αυτοδιοικητικών στελεχών, επισήμανε ότι τα πρόσωπα που υπηρετούν στην αυτοδιοίκηση δεν παίρνουν μαζί τους στο Δήμο ή στην Περιφέρεια την κομματική τους ταυτότητα, όπερ σημαίνει ότι μπορούν να διαφοροποιούνται από τις αποφάσεις του κόμματός τους.
Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος ψήφισε για την κατάθεση των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος με τους όρους που έθεσε η Περιφερειακή Αρχή, τόσο για την ανάγκη ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές όσο και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα, υποστήριξε ότι η χώρα έχει βρεθεί σε οριακό σημείο, ωστόσο τόνισε πως η Ν.Δ. θέλει να συμβάλει στη λύση των προβλημάτων, με την προϋπόθεση ότι η λύση αυτή δε θα περιλαμβάνει την «ακατάσχετη φορολόγηση» των πολιτών.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, ο Περικλής Μαντάς τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του από τα όργανα του κόμματος και το μόνο που υπάρχει είναι κάποιες προσωπικές στρατηγικές ορισμένων προσώπων, τα οποία πρόσφατα, μάλιστα, ευνοήθηκαν από τον πρόεδρο της Ν.Δ. και λειτουργούν με ιδιοτελείς σκοπούς».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη