Προβληματική η εφημερία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Προβληματική η εφημερία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με τρομακτικές ελλείψεις, που γίνονται επικίνδυνες για τους πολίτες. Η δε Πυροσβεστική και άλλα αντίστοιχα Σώματα αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες ελλείψεις και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. 
Η μέθοδος της μη πληρωμής υποχρεώσεων από την πλευρά του Δημοσίου δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ, γιατί θα μετατρέψει τη χώρα σε «αποτυχημένο κράτος». Η συνέχιση της μεθόδευσης αυτής, στο όνομα της μεγάλης διαπραγμάτευσης, περικλείει πολύ μεγάλους κινδύνους, τους οποίους κανείς δεν μπορεί, πλέον, να αγνοήσει.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, πραγματικό αγώνα δίνουν οι ειδικευμένοι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ιδίως τώρα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια τα διάφορα περιστατικά. Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν προβλήματα ασφαλούς εφημέρευσης.
Σε ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Μανώλης Μάκαρης και η γραμματέας Χρύσα Μάλλιου, το Σωματείο των Ειδικευμένων Γιατρών υπογραμμίζει:  «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των ειδικευόμενων γιατρών που ασκούν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης λόγω των απλήρωτων εφημεριών από την αρχή του χρόνου. Από την άλλη μεριά, εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας από την απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων ασφαλούς εφημέρευσης που προκύπτουν παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις του Σωματείου μας προς τη διοίκηση».
Α.Π.