Σε εξέλιξη το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων στην Καλαμάτα

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα πρόληψης  καρδιαγγειακών νοσημάτων στην Καλαμάτα

Σημαντική είναι η προφορά στην υγεία των πολιτών του προγράμματος πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας, με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής, που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Από το Μάρτιο του 2014 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015 έγιναν 997 εξετάσεις σε 344 δημότες και το πρόγραμμα εξακολουθεί να εκτελείται, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα παράτασης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι ιατροί Παν. Σταφυλάς και Παν. Πουλικαράκος συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενώ έχει λήξει η σύμβαση μίσθωσης έργου από τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς έχουν δεχθεί να το κάνουν χωρίς αμοιβή.
Το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ενημερώθηκε σταδιακά από τον κ. Πουλικαράκο για τον τρόπο που γίνονται οι μετρήσεις ιατρικών παραμέτρων σε εξεταζόμενους και την καταγραφή τους σε υπολογιστή.
Τα στελέχη του «Βοήθεια στο Σπίτι» συμμετέχουν ενεργά στην εκτέλεση του προγράμματος πρόληψης και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μετρήσεις σε πολίτες από αυτό το προσωπικό:
-Στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών σε 56 άτομα
-Στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας σε 90 άτομα
-Στις Τοπικές Κοινότητες του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου θα ξεκινήσουν οι μετρήσεις διαφόρων ιατρικών παραμέτρων σε εξεταζόμενους την επόμενη εβδομάδα
-Στην Τοπική Κοινότητα Καλαμάτας θα διατεθεί στο Δημοτικό Ιατρείο το δεύτερο σετ τηλεϊατρικής, στο οποίο έγινε αναβάθμιση λογισμικού και το προσωπικό του «Βοήθεια στο σπίτι» θα προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος κι εκεί.
Τελικός στόχος, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, είναι η συνέχιση εκτέλεσης του προγράμματος, με τη βοήθεια του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».