Τσιγγάνοι μπήκαν στο σπίτι του και ήρθαν στα χέρια για να τον ληστέψουν!

Τσιγγάνοι μπήκαν στο σπίτι του και  ήρθαν στα χέρια για να τον ληστέψουν!

Κατηγορούμενοι για ληστρική κλοπή είναι δύο τσιγγάνοι, που όχι μόνο μπήκαν σε σπίτι στη Μικρομάνη, αλλά ήρθαν και στα χέρια με τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να του πάρουν το κινητό τηλέφωνο.
Ο ένας, μάλιστα, νωρίτερα είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς για κατοχή ναρκωτικών χαπιών. Ο 31χρονος τσιγγάνος το μεσημέρι της Τετάρτης συνελήφθη στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, όταν σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, βρήκαν να κατέχει 10 δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και τα οποία κατασχέθηκαν. Για την υπόθεση αυτή αφέθηκε ελεύθερος.
Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 7.30 το απόγευμα, μαζί με 37χρονο ομόφυλό του, πήγαν στη Μικρομάνη και από ανασφάλιστο παράθυρο μπήκαν στο σπίτι 65χρονου. Όμως, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και ήρθαν στα χέρια, με σκοπό να του αποσπάσουν το κινητό τηλέφωνο, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Τελικά, κατάφεραν να πάρουν το κινητό και να τραπούν σε φυγή. Μισή ώρα αργότερα συνελήφθησαν, όμως, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Στην κατοχή τους βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που επέβαιναν ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας.
Χθες το πρωί αμφότεροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για ληστρική κλοπή, ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στην ανακρίτρια.
Β.Β.