Διαδικασία πρόσληψης οκταμηνιτών θα ξεκινήσει ο Δήμος Οιχαλίας

Διαδικασία πρόσληψης οκταμηνιτών θα ξεκινήσει ο Δήμος Οιχαλίας

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης για δύο ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργου και έναν ΔΕ Υδραυλικό και συγκεκριμένα: έναν ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων έργων γκρέιντερ για την καθαριότητα, έναν ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων έργων εκσκαφέα-φορτωτή (τσάπα) και έναν ΔΕ Υδραυλικό για ύδρευση – αποχέτευση, που θα απασχοληθούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.
Εισηγούμενος το θέμα, ο δήμαρχος Αριστ. Σταθόπουλος ανέφερε πως το Δ.Σ. είχε προχωρήσει στον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, συνολικά 12 ατόμων, ως εξής:
Καθαριότητα: 4 ΥΕ εργάτες καθαριότητας – συνοδοί απορριμματοφόρων και 1 ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων Έργων – διαμορφωτήρα γαιών (γκρέιντερ)
Ύδρευση – αποχέτευση: 2 ΔΕ Υδραυλικούς και 1 ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων Έργων εκσκαφέα φορτωτή (τσάπα)
Υπηρεσία νεκροταφείων-κοιμητηρίων:
1 Δ.Ε χειριστή μηχανημάτων έργου εκσκαφέα φορτωτή (τσάπα) και 3 Υ.Ε. εργάτες καθαριότητας.
Ο κ. Σταθόπουλος πρόσθεσε πως από τις 2 Ιουνίου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 2015 και αναμένονται τα οριστικά.
Για το Δήμο Οιχαλίας αντιστοιχούν 1 ΔΕ Υδραυλικός και 8 ΥΕ εργάτες γενικών καθηκόντων, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν να εργάζονται στο δεύτερο δεκαήμερο Ιουλίου, για πέντε μήνες.
Προκειμένου να γίνει ορθολογικότερη χρονολογική κατανομή του εποχικού προσωπικού και να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών για προσωπικό, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος χρόνου, αλλά και επειδή  το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2015 δεν περιλαμβάνει χειριστές μηχανημάτων έργου, προτάθηκε να ξεκινήσουν οι ενέργειες πρόσληψης για τους δύο χειριστές και τον έναν υδραυλικό.
Για τους υπόλοιπους εννέα, η διαδικασία θα ξεκινήσει με επόμενες ανακοινώσεις, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και μέχρι τη λήξη της έγκρισης του υπουργείου.
Με την πρόταση διαφώνησαν οι Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, Ηλίας Ντονάς, Αθανασία Βούρβαχη – Χαντζάρα και Δημ. Κόνιαρης.