Εκατοντάδες σπουδαστές του ΚΕΚ Μεσσηνίας παρουσιάζουν τα έργα τους

Εκατοντάδες σπουδαστές του ΚΕΚ Μεσσηνίας παρουσιάζουν τα έργα τους

Εκατοντάδες σπουδαστές παρουσιάζουν από προχθές το απόγευμα τα έργα τους στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, χειροτεχνίας, υφαντικής κ.λπ. των σπουδαστών της πρώην ΝΕΛΕ, νυν Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσσηνίας, το οποίο η ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει, ενώ την πρόθεση για συνεργασία εξέφρασε και η ηγεσία του Δήμου Καλαμάτας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του νυν και του πρώην εκπροσώπου του ΚΕΚ Απόστολου Γκούνη και Θεόδωρου Σταυριανόπουλου αντίστοιχα, των αντιπεριφερειαρχών Ελένης Αλειφέρη και Ντίνας Νικολάκου, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.
Όπως σημείωσε ο Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, για το έργο του οποίου μίλησαν όλοι επαινετικά, στο ΚΕΚ Μεσσηνίας λειτούργησαν τη χρονιά που ολοκληρώθηκε 38 τμήματα, οι σπουδαστές ξεπέρασαν τους χίλιους, οι εκπαιδευτικοί ήταν 25, ενώ η χρηματοδότηση ήταν περίπου 70.000 ευρώ.
Με τη σειρά του, ο πρώην υπεύθυνος του ΚΕΚ υπογράμμισε ότι χωρίς τη στήριξη και προτροπή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου η δομή αυτή πιθανότατα δε θα μπορούσε να λειτουργήσει.
Ο κ. Γκούνης τόνισε ότι θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και επιπλέον ανήγγειλε για τη νέα χρονιά τη λειτουργία επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων, με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Επιπλέον, ανήγγειλε ότι το ΚΕΚ θα στηρίξει προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια και ιδιαίτερα το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας.
Από την πλευρά της η κα Ελένη Αλειφέρη συνεχάρη τους υπευθύνους για το έργο που επιτελείται στο ΚΕΚ, διαβεβαιώνοντας για τη συνέχιση στήριξης από την Περιφέρεια.
Ο δε δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι το ΚΕΚ είναι μεγάλη κατάκτηση για την τοπική κοινωνία και εξέφρασε την πρόθεση του Δήμου να συνεργαστεί μαζί του για την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και δια βίου μάθησης.
Η κα Ντίνα Νικολάκου έκρινε ως πολύ σημαντική την πρόθεση του Δήμου να υποστηρίξει το ΚΕΚ, όπως επίσης χαρακτήρισε σπουδαία την πρωτοβουλία για τη λειτουργία θερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας.
Τέλος, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, επίσης, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Καλαμάτας και, μάλιστα, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη στήριξη του ΚΕΚ, αλλά σε όλα τα ζητήματα, καθώς, όπως σημείωσε, οι θεσμοί της αυτοδιοίκησης είναι το τελευταίο οχυρό της κοινωνίας αυτή τη δύσκολη περίοδο.