Η Μεσσηνία κατακτά το γκολφ!

Η Μεσσηνία κατακτά το γκολφ!

Η ύπαρξη της Costa Navarino είναι ευλογία για τον τουρισμό και την οικονομία της Μεσσηνίας, αλλά εξίσου σπουδαίο είναι ότι οι ιθύνοντες θεωρούν σημαντικό κομμάτι και τον αθλητισμό, επενδύοντας ποικιλοτρόπως σε αυτόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αγώνες δρόμου και ποδηλασίας Navarino Challenge που έχουν καθιερωθεί στο φθινοπωρινό καλεντάρι των φίλων του τρεξίματος, αλλά κυρίως το γκολφ! Η ακαδημία που δημιουργήθηκε από το μηδέν εδώ και λίγα χρόνια, με υποτροφίες σε ντόπια παιδιά έχει πλούσια δράση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά δειλά-δειλά και στο εξωτερικό και ανεβαίνει μέρα με τη μέρα αγωνιστικά σκαλιά.
Παράλληλα οι ανοικτές ημέρες γκολφ φέρνουν περισσότερους μικρούς και μεγάλους σε επαφή με άθλημα που λίγα χρόνια πριν θεωρούνταν …εξωτικό στη χώρα μας και στην περιοχή μας, αλλά πλέον είναι Ολυμπιακό! Η ανταπόκριση του κόσμου στο πρόσφατο «προσκλητήριο» ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με τους προπονητές Αδάμ Κρητικό, Θέμη Γκίνη και
Martin Dewhurstι να αποκαλύπτουν τα βασικά μυστικά του αθλήματος με υπομονή και χαμόγελο, μεταφέροντας τη δική τους αγάπη για το γκολφ σε όσους είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο δοκιμαστικό.