Λανθασμένο τρόπο να μαζέψει χρήματα βρήκε ο Δήμος Μεσσήνης

Λανθασμένο τρόπο να μαζέψει χρήματα βρήκε ο Δήμος Μεσσήνης

Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα… Μέχρι που είχα προσωπική εμπειρία. Ο Δήμος Μεσσήνης έχει «ξεθάψει» υποτιθέμενες παραβάσεις παράνομης στάθμευσης από 15 έως και πάνω από 20 χρόνια και στέλνει ειδοποιήσεις πληρωμής μαζί με όλες τις προσαυξήσεις (!), για να τις πληρώσουν ακόμα και πεθαμένοι!
Γνωστός που οι γονείς του κατοικούν στη Θουρία, έλαβε τέτοια ειδοποίηση από το Δήμο Μεσσήνης, υποτίθεται για παράβαση που έκανε ο πατέρας του πριν από περίπου 25 χρόνια και ο οποίος έχει πεθάνει!
Σε προσωπική ειδοποίηση που έλαβα χθες από το Δήμο Μεσσήνης, καλούμαι να πληρώσω αρκετές δεκάδες ευρώ για κλήση παράνομης στάθμευσης στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης το Σεπτέμβριο του 2002 (!!!), δηλαδή 13 χρόνια μετά.
Φυσικά, κλήση ποτέ δεν παρέλαβα και έπειτα από 13 χρόνια θα ήθελα να μάθω ποιος θα αποδείξει και με τι ότι είναι αληθινή και η παράβαση έχει γίνει. Επίσης, αν όντως έχει γίνει, ότι δεν έχει πληρωθεί. Κι αν όντως υπήρχε παράβαση, τι ακριβώς ζητά ο Δήμος 13 χρόνια μετά; Τώρα το θυμήθηκε;
Κι επειδή ο πολίτης πρέπει να προστατεύεται από τέτοιες συμπεριφορές, καθώς είναι απαράδεκτο ένας Δήμος, που μάλιστα έχει και νομική υπηρεσία και οικονομικούς συμβούλους (εκτός κι αν είναι δική τους εισήγηση αυτή η ενέργεια), να στέλνει, σε δημότες του και μη, κλήσεις και πρόστιμα δεκαετίας και άνω, ας μάθει τα εξής:
Ο Συνήγορος του Πολίτη σε πόρισμά του προς τον υπουργό Εσωτερικών αναφέρει ότι η ταμειακή βεβαίωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν με πράξεις βεβαίωσης παράβασης που εκδόθηκαν έως και 23-2-2007 πρέπει να διενεργείται αυστηρά εντός τριετίας από την κτήση του τίτλου βεβαίωσης, ο οποίος στην προκειμένη είναι η έκθεση βεβαίωσης παράβασης.
Σε κάθε περίπτωση, ο Συνήγορος του Πολίτη θεωρεί ότι είναι υποχρέωση των ΟΤΑ Α΄ βαθμού της χώρας η βεβαίωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να γίνονται εντός 3 ετών από την ημερομηνία της παράβασης και την κτήση της έκθεσης βεβαίωσης της παράβασης του οχήματος (κλήση).
Β.Β.