Προσπάθησε να πείσει ότι αυτός πήγαινε Ιταλία να δει αγώνα της Μίλαν…

Προσπάθησε να πείσει ότι αυτός πήγαινε Ιταλία να δει αγώνα της Μίλαν…

Κάθειρξη 5 ετών σε παλλινοστούντα για διευκόλυνση εξόδου Σύριας από τη χώρα
Καθόλου δεν έπεισε χθες τους δικαστές ένας νεαρός παλιννοστούντας ότι δεν προσπάθησε να βγάλει παράνομα από τη χώρα μια Σύρια, αλλά πήγαινε στην Ιταλία να δει αγώνα της… Μίλαν!
Με τα ψέματά του, κατάφερε να καταδικασθεί σε κάθειρξη 5 ετών χωρίς ελαφρυντικό, με το δικαστήριο την τελευταία στιγμή να αποφασίζει η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και να μην τον στέλνει στη φυλακή.

Θα πήγαινε να δει αγώνα
Η αστυνομικός κατέθεσε ότι πραγματοποιούσε ελέγχους στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όταν εμφανίσθηκε ο κατηγορούμενος με μια κοπέλα και της επέδειξαν ελληνικές ταυτότητες. Υποψιάσθηκε όμως όταν η κοπέλα δε μιλούσε ελληνικά και αποδείχθηκε ότι η ταυτότητα που είχε ήταν τελικά πλαστή. Έτσι συνελήφθησαν και οι δύο, οι οποίοι είχαν σκοπό να επιβιβασθούν στην πτήση για το Μιλάνο της Ιταλίας.
Τα πράγματα μπέρδεψε για τον κατηγορούμενο περισσότερο η αρραβωνιαστικιά του, η οποία μεταξύ άλλων κατέθεσε ότι μένουν στην Αθήνα και τότε εργάζονταν σε ταβέρνα. Εκείνη την ημέρα, είπε πως την ενημέρωσε ο αρραβωνιαστικός της να ειδοποιήσει στη δουλειά πως δεν θα πήγαινε, διότι θα… «πεταγόταν» μέχρι την Ιταλία και μάλιστα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για να δει αγώνα της Μίλαν και το μουσείο της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

«Καμπάνα» 5 χρόνων
Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο έκανε το δικαστήριο να απορήσει με αρκετά πράγματα και να υποβάλλει πολλές ερωτήσεις στον κατηγορούμενο. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι έχει πάθος με το ποδόσφαιρο και στην Αθήνα σύχναζε σε Αραβικό καφενείο, όπου γνώρισε έναν Άραβα. Του είπε ότι σχεδίαζε να πάει στην Ιταλία να δει τη Μίλαν και ο Άραβας προσφέρθηκε να του κάνει δώρο το αεροπορικό εισιτήριο, προκειμένου να ταξιδέψει μαζί με μια φίλη του που ήθελε να πάει Ιταλία. Αυτός, όπως είπε, δέχθηκε και θα έφευγαν από Καλαμάτα, καθότι το εισιτήριο ήταν πιο φτηνό. Υποστήριξε πως αν ήξερε ότι είναι πλαστή η ταυτότητά της, δεν θα το έκανε και πως πάντα ήταν τίμιος.
Ωστόσο, δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις στο δικαστήριο, γιατί όταν τους συνέλαβαν παρουσιάσθηκαν ως ζευγάρι που πήγαινε διακοπές στην Ιταλία
Τελικά, το δικαστήριο τον καταδίκασε αυτόν σε 5 χρόνια κάθειρξη και τη Σύρια, η οποία έχει φύγει από τη χώρα σε φυλάκιση 16 μηνών και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ.
της Βίκυς Βετουλάκη