Συνέβησαν στο Δ.Σ. Μεσσήνης

Συνέβησαν στο Δ.Σ. Μεσσήνης

-Καθόλου καλή δεν ήταν η κατάσταση στην προχθεσινή συνεδρίαση των μελών της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Θέλοντας και μη, αφού οι φωνές του έφταναν έως το χώρο της ανατολικής εισόδου του Δημαρχείου, ακούσαμε τον κ. Τσώνη να χτυπάει, όπως συμπεράναμε, με δύναμη το χέρι στο τραπέζι, τουλάχιστον δύο φορές. Ωστόσο, στάθηκε αδύνατο να μάθουμε τι συνέβη…  
-Γεμάτη από προέδρους Κοινοτήτων ήταν η αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Μεσσήνης. Το θέμα των αυξήσεων στα τέλη ύδρευσης τους «έκαιγε» όλους. Υπομονετικά περίμεναν όλοι την έναρξη της συζήτησης, που τελικά ξεκίνησε περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης και ολοκληρώθηκε 15 λεπτά περίπου πριν από τα μεσάνυχτα. Και σταδιακά ο αριθμός των προέδρων μειωνόταν, μέχρι που απέμειναν ελάχιστοι για να μάθουν τι τελικά αποφασίστηκε.  
Στη συνεδρίαση καθυστέρησε να προσέλθει ο Δ. Σαμπαζιώτης, ο οποίος βρήκε κατειλημμένη τη θέση του από πρόεδρο. Παρέμεινε όρθιος για κάποιο διάστημα, μέχρι που έγινε αντιληπτός από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, ο οποίος ζήτησε να του δοθεί χώρος να καθίσει, όπως και έγινε μερικά λεπτά αργότερα.  
Στο διάστημα αυτό, ο κ. Σαμπαζιώτης εξακολούθησε να στέκεται όρθιος.  
-Πάντως, για μία ακόμη φορά, το Δ.Σ. Μεσσήνης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εαυτό του, καθώς η ένταση χτύπησε κόκκινο στους φραστικούς διαξιφισμούς που αντάλλαξαν, κατά κύριο λόγο, ο δήμαρχος Γ. Τσώνης με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στ. Αναστασόπουλο.  
Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που ο πρόεδρος του Δ.Σ., Χρ. Χριστόπουλος, απείλησε τουλάχιστον δύο φορές πως θα αναγκαστεί να διακόψει τη συνεδρίαση, χωρίς ωστόσο να υλοποιήσει την απειλή του, ενώ ο κ. Τσώνης απείλησε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του κ. Αναστασόπουλου (λεπτομέρειες  θα διαβάσετε εδώ).        
Χ.Χ.