Τρία κορυφαία τουρνουά τένις με εκατοντάδες επισκέπτες στην Καλαμάτα…

Τρία κορυφαία τουρνουά τένις με εκατοντάδες επισκέπτες στην Καλαμάτα…

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ, ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ ΟΠΕΝ ΚΑΙ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΙΟΥΝΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Με αφορμή τα τρία σημαντικά τουρνουά που θα διοργανώσει το επόμενο διάστημα ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας, ο πρόεδρος Διονύσης Λαμπρόπουλος και ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Χριστόπουλος, παρουσία του μέλους του ΔΣ Στράτη Πανταζίδη, παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου, στην έδρα του ΟΑΚ στη Δυτική Παραλία. Το τένις βρίσκεται σε ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα και οι προσεχείς πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας τενιστικές συναντήσεις που αναμένεται να φέρουν στην περιοχή μας εκατοντάδες επισκέπτες αποτελούν μια μικρή απόδειξη ως προς αυτό.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συνδημότες της πόλης μας τη διοργάνωση τριών σημαντικών τουρνουά. Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια να φέρουμε στον Όμιλό μας και σε επαφή με το άθλημα πολύ κόσμο και παράλληλα να έρθει κόσμος να δει την Καλαμάτα και να χαρεί το τένις εδώ» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος Διονύσης Λαμπρόπουλος, παραθέτοντας τα παρακάτω:
«Θα διοργανώσουμε το Ε2 πανελλαδικό πρωτάθλημα που είναι σημαντικό και γίνεται μέσα σε δύο μήνες για 2η φορά στον Όμιλο της Καλαμάτας-κάτι που δε συνηθίζεται, αλλά επειδή έγινε μια άρτια διοργάνωση, με τη βοήθεια του Δήμου και όλων των εθελοντών του ΟΑΚ, μάς δίνεται και πάλι το ίδιο πρωτάθλημα.
Επίσης, για δεύτερη χρονιά θα γίνει το Παπαφλέσσεια τένις όπεν, ένα τουρνουά που θέλουμε να το κάνουμε θεσμό για να συμμετέχουν ερασιτέχνες αθλητές της περιοχής Πελοποννήσου.
Και για πρώτη φορά θα γίνει το 1ο τουρνουά του Συλλόγου Βετεράνων Ελλάδας. Ερασιτέχνες αθλητές του τένις απ’ όλη την Ελλάδα θα έρθουν με τις οικογένειές τους στην πόλη μας για να παίξουν τένις και να κάνουν διακοπές.
Πιστεύουμε ότι η διοργάνωση των τουρνουά εκτός από το τένις που προσφέρει στους φίλους της Καλαμάτας, κάνει οικονομικά πολύ καλό στην πόλη μας, γιατί πολύς κόσμος έρχεται, μένει, χαίρεται στην Καλαμάτα, αφήνει τα λεφτά του εδώ, κάνει καλό στην τοπική οικονομία. Όλες οι διοργανώσεις γίνονται με τη βοήθεια του Δήμου και με τον εθελοντισμό των μελών του Ομίλου. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Οι διοργανώσεις γίνονται για να φέρουμε το τένις στο κοινό και να χαρεί το άθλημα».
Με τη σειρά του ο τεχνικός διευθυντής του ΟΑΚ, Χρήστος Χριστόπουλος πρόσθεσε περισσότερες λεπτομέρειες:
«Το πανελλαδικό πρωτάθλημα τζούνιορ απευθύνεται στις ηλικίες 10-16 ετών. Το αντίστοιχο τουρνουά του Μαρτίου προσέλκυσε 200 συμμετέχοντες και είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην Καλαμάτα τους καλύτερους αθλητές όλης της χώρας. Διακόσιοι αθλητές σημαίνει ότι -μαζί με τους συνοδούς- περίπου 500 άτομα διέμειναν για 5 μέρες στα ξενοδοχεία της περιοχής και αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.
Το τουρνουά αυτό θα είναι από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου. Πάλι πιστεύουμε ότι θα έχει εξίσου μεγάλο αριθμό συμμετοχών, καθώς θα έχουν τελειώσει τα παιδιά το σχολείο και τις εξεταστικές τους. Και πάλι περιμένουμε να δούμε πολύ ποιοτικό τένις στα γήπεδα της Δυτικής Παραλίας, αλλά και στην Τέντα.
Το δεύτερο τουρνουά που κάνουμε είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι, το Παπαφλέσσεια τένις όπεν, που φέτος θα διεξαχθεί από 25 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες παίκτες. Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν. Πέρυσι προσέλκυσε 120 και πάνω ερασιτέχνες παίκτες από όλη την Πελοπόννησο, την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Φέτος υπάρχει μια διαφορά. Με πρωτοβουλία του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας, της ΑΕΚ Τρίπολης, του Ρήγα Αργολίδος, του Άθληση τένις κλαμπ, δημιουργήσαμε μια σειρά από τουρνουά, η οποία εμπεριέχει το Παπαφλέσσεια τένις όπεν της Καλαμάτας, τα Κολοκοτρώνεια στην Τρίπολη και το Άθληση καμπ που γίνεται στο Άργος σε ένα πελοποννησιακό τένις μάστερς. Δηλαδή όποιοι συμμετέχουν και ξεχωρίσουν (16 καλύτεροι κάθε κατηγορίας) σε αυτά τα τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος και σε ένα μάστερ τουρνουά που θα κρίνει τον πρωταθλητή Πελοποννήσου (την Άνοιξη του 2016). Όλα αυτά βέβαια σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Είναι μια πρωτοβουλία των τριών αυτών συλλόγων και αποτελεί καινοτομία για τον ελληνικό χώρο του τένις, φέρνοντας ερασιτέχνες ακόμα πιο κοντά στο άθλημα και δίνοντας τη δυνατότητα να αθλούνται και να παίζουν σε τουρνουά.
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι από την Καλαμάτα ξεκίνησαν τα όπεν επιπέδων που δίνουν ακόμα και σε αρχάριους την ευκαιρία να αναμετρώνται μεταξύ τους. Μετά από δύο χρόνια εφαρμογής έχει ξεκινήσει και η Μεσσήνη και η Σπάρτη και η Τρίπολη να κάνουν το ίδιο. Ποντάρουμε πολύ στην καινοτομία για να φέρουμε πιο πολύ κόσμο στο άθλημα αυτό.
Στις 24 Ιουλίου ξεκινάει μια καινούργια συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Αντισφαιριστών Ελλάδας που είναι ένας πολύ μεγάλος οργανισμός που αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Θα συνεργαστούμε για να διοργανώσουμε το 1ο Καλαμάτα τένις όπεν βετεράνων. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία γιατί οι βετεράνοι κάνουν διακοπές εκεί που παίζουν τένις, φέρνοντας και τις οικογένειές τους. Πιστεύω να προσελκύσουμε παραπάνω από 100 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα.
Ευελπιστούμε και στη μέγιστη συμμετοχή όλων των Καλαματιανών αθλητών και ερασιτεχνών σε αυτά τα τρία τουρνουά για να δείξουμε κι εμείς πόσο καλοί είμαστε στο άθλημα αυτό…
Προσκαλούμε όλους τους πολίτες της Καλαμάτας σε αυτά τα τουρνουά είτε για να συμμετέχουν, είτε για να δουν ποιοτικό τένις όλων των ηλικιών και να έρθουν να δουν και το χώρο που έχει διαμορφωθεί εδώ. Είναι πάρα πολύ όμορφος, όχι μόνο για άθληση, αλλά και για όλη την οικογένεια».
Με την ευκαιρία της χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στο τένις καμπ 7 ανεξάρτητων εβδομάδων για παιδιά που θα διοργανώσει και το φετινό καλοκαίρι ο ΟΑΚ, αρχής γενομένης από τις 16 Ιουνίου, ενώ ο πρόεδρος κ. Λαμπρόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να διαχωρίσει το χαρακτήρα του ΟΑΚ από τον όρο τένις κλαμπ, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Κλαμπ σημαίνει κάτι κλειστό, με συνδρομές 500-1.500 ευρώ το χρόνο. Ο ΟΑΚ είναι ανοικτός στον κόσμο της Καλαμάτας. Εμείς έχουμε 150 ευρώ το χρόνο ή 12 ευρώ το μήνα και μπορείς να παίζεις απεριόριστα. Ο Όμιλος στηρίζεται στον εθελοντισμό και αντεξέρχεται στις ανάγκες του μόνο με τα δίδακτρα των μαθητών τις συνδρομές και το ενοίκιο του κυλικείου». Ο Χρήστος Χριστόπουλος, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό από το χώρο του τένις, …υπερθεμάτισε τονίζοντας ότι ο ΟΑΚ είναι το «μοναδικό μη κερδοσκοπικό σωματείο σε γήπεδα δημοτικά που είναι πλήρως αυτοσυντηρούμενο» καταφέροντας να καλύψει το μεγάλο έξοδο που είναι περίπου 1.000 ευρώ ο λογαριασμός της ΔΕΗ, λόγω της χρήσης των προβολέων. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι συνδρομές των μαθητών φτάνουν στα 40-45 ευρώ μηνιαίος, με τον όρο “ελιτίστικο” όπως τονίστηκε να αποτελεί, άδικη διάκριση εις βάρος του τένις που σε επίπεδο αθλητισμού είναι ιδιαίτερα προσιτό και ιδανικό για όλες τις ηλικίες, που ωστόσο γίνεται ιδιαίτερα απαιτητικό όταν πρόκειται για το δρόμο του πρωταθλητισμού…