Σήμερα, αργά το απόγευμα, χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία. Από την πλατεία 23ης Μαρτίου το ΚΚΕ να διαδηλώνει ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα, να προσπαθεί να υπερασπιστεί τις προτάσεις του προς τους… θεσμούς, μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Νίκου Φίλη.
Κι αυτό, διότι, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα αναβλήθηκε. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «λόγω των εξελίξεων στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και των διαδικασιών στη Βουλή και στο ΣΥΡΙΖΑ, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στην Καλαμάτα».
Πάντως, φωτιά πήραν τις προηγούμενες ημέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή μια δήλωση του Νίκου Φίλη. Το… καυτό ερώτημα ήταν πόσα μακαρόνια καταναλώνει η μέση ελληνική οικογένεια. Το θέμα ξεκίνησε, όταν ο Νίκος Φίλης -με αφορμή παραδείγματα για την αύξηση του ΦΠΑ στο πακέτο μακαρόνια από το 13% στο 23%- έθεσε το ερώτημα: «Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;».
Και συνέχισε, μιλώντας για προπαγάνδα που γίνεται για… έξι λεπτά του ευρώ: «Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι’ αυτό συζητάμε. Συζητάμε για έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά;».
Α.Π.
Χάθηκε η ευκαιρία…
Δείτε επίσης.
Όλοι μιλούν για την Καλαμάτα και την τεράστια νίκη μέσα στην Τούμπα
Το πρόβλημα της Χωροταξίας στη Δυτική Μάνη
Χριστοφιλέας: «Μερικοί μας λένε τρελούς – Βάργκας δεν έχουν πολλές ομάδες»
Θρίαμβος της Καλαμάτας μέσα στην Τούμπα, κέρδισε 1-3 τον ΠΑΟΚ
Μισθοί και Διαύγεια
Από 1η Ιανουαρίου τέλος η χρήση των social media για ανήλικους κάτω των 15 ετών
Με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα η Καλαμάτα σήμερα στην Τούμπα
Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ερωτήματα και καταγγελίες στον e-ΕΦΚΑ – Από σήμερα η λειτουργία της
Τοπικά 12.10.2026, 20:00
Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα
Τοπικά 12.10.2026, 18:30
28 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ΔΥΠΑ για 1.541 παιδιά
Τοπικά 12.10.2026, 17:00
Να εντάξουμε το ελαιόλαδο και τις ελιές στην καθημερινή μας διατροφή
Φόρτωση…



