Χάθηκε η ευκαιρία…

Χάθηκε η ευκαιρία…

Σήμερα, αργά το απόγευμα, χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία. Από την πλατεία 23ης Μαρτίου το ΚΚΕ να διαδηλώνει ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα, να προσπαθεί να υπερασπιστεί τις προτάσεις του προς τους… θεσμούς, μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Νίκου Φίλη.  
Κι αυτό, διότι, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα αναβλήθηκε. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «λόγω των εξελίξεων στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και των διαδικασιών στη Βουλή και στο ΣΥΡΙΖΑ, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στην Καλαμάτα». 
Πάντως, φωτιά πήραν τις προηγούμενες ημέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή μια δήλωση του Νίκου Φίλη. Το… καυτό ερώτημα ήταν πόσα μακαρόνια καταναλώνει η μέση ελληνική οικογένεια. Το θέμα ξεκίνησε, όταν ο Νίκος Φίλης -με αφορμή παραδείγματα για την αύξηση του ΦΠΑ στο πακέτο μακαρόνια από το 13% στο 23%- έθεσε το ερώτημα: «Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;».  
Και συνέχισε, μιλώντας για προπαγάνδα που γίνεται για… έξι λεπτά του ευρώ: «Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι’ αυτό συζητάμε. Συζητάμε για έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά;». 
Α.Π.