Η ΔΕΥΑΚ επιχορηγεί το Δήμο Καλαμάτας για το Φεστιβάλ Χορωδιών με 100.000 ευρώ

Η ΔΕΥΑΚ επιχορηγεί το Δήμο Καλαμάτας για το Φεστιβάλ Χορωδιών με 100.000 ευρώ

Με 100.000 ευρώ αποφάσισε να επιχορηγήσει η ΔΕΥΑΚ το Δήμο Καλαμάτας για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών τον προσεχή Οκτώβριο και το θέμα τέθηκε χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς έπρεπε να εγκριθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. 
Ήταν, άλλωστε, και το μοναδικό σκέλος της αναμόρφωσης που συζητήθηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή. Η αρχή έγινε από τον Στ. Μπεχράκη, ο οποίος ανέφερε πως είναι τόσο πολλές οι αναμορφώσεις, που έχουν αλλοιώσει την πραγματική εικόνα του προϋπολογισμού και καταψήφισε. 
Αντίθετος με την επιχορήγηση από τη ΔΕΥΑΚ ήταν ο Αναστ. Νιάρχος, ο οποίος ανέφερε πως δε χρωστά ο άνεργος ή ο αγρότης που σκέφτεται να ανοίξει τη βρύση και να ποτίσει, να πληρώνει την τουριστική προβολή της Καλαμάτας και πρότεινε να συνεισφέρουν όσοι θα ωφεληθούν, ενώ ο Σταμ. Μπεχράκης παρατήρησε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες αν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς ΔΕΥΑΚ με τη διάθεση της συγκεκριμένης πίστωσης. 
Ενημέρωση για τα όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΚ έκανε ο Θοδ. Μπρεδήμας, λέγοντας πως η παράταξή του υπερψήφισε την πρόταση, ενώ από την πλευρά του ο Θαν. Ηλιόπουλος επισήμανε πως μέσω της διοργάνωσης θα υπάρξει όφελος στην τοπική οικονομία και θα γίνει παγκοσμίως γνωστή η Καλαμάτα. «Θα έπρεπε να λέμε ναι σε όλα αυτά. Να τα επιδιώκουμε. Φτάνει πια να είμαστε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.    
Χ.Χ.