Αγροτικές επιδοτήσεις και άλλα δαιμόνια…

Αγροτικές επιδοτήσεις και άλλα δαιμόνια…

Πολλή φιλολογία ότι η έξοδος από το ευρώ σημαίνει κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων, γράφει μέσω της ιστοσελίδας του ο Βασίλης Ζαμπούνης. Κι όπως τονίζει, τα πράγματα δεν είναι όπως αφήνουν κάποιοι να διαχέονται. 
Η αλήθεια είναι ότι όλες οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισπράττουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, επειδή ακριβώς όλες ανήκουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και κανένας δεν τους αμφισβητεί αυτό το δικαίωμα. 
Άλλες χώρες τις εισπράττουν σε ευρώ και άλλες στα εθνικά τους νομίσματα. Άρα; Ακόμα και σε περίπτωση GREXIT, που κανένας δε θέλει, ακόμη και τότε οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν κινδυνεύουν όπως κάποιοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες αγρότες. 
Έξαλλου, όταν η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ το 1981, υπήρχε η ECU για το σκληρό της πυρήνα και η Ελλάδα είχε ειδικά για τις αγροτικές της επιδοτήσεις την «πράσινη ECU», μετατρέποντας το ECU σε δραχμές, με τις λεγόμενες «πράσινες ισοτιμίες», χωρίς κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα που αυτό ευνοούσε και τις εξαγωγές μας (Άσχετα αν κάποιοι – υπέρμαχοι σήμερα του ΝΑΙ – τότε με τα πανωγραψίματα έτρωγαν τις επιδοτήσεις ενώ σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα). 
Α.Π.