Ανασχηματισμός… περιοδεύων θίασος


Ανακοινώθηκε χθες το βράδυ η νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών αναβάλλεται εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
Τα νέα πρόσωπα είναι: Σκουρλέτης στη θέση Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Ο Κατρούγκαλος στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον Παύλο Χαϊκάλη – Νέες είσοδοι: Βερναρδάκης, Αλεξιάδης, Πολάκης, Βίτσας, Αμανατίδης, Σία Αναγνωστοπούλου – Κυβερνητική εκπρόσωπος η Όλγα Γεροβασίλη.
Με απόφαση του πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον υπουργό Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ.