Απορριμματοφόρο κινδύνευσε να πέσει σε γκρεμό


Στον γκρεμό του παράνομου σκουπιδότοπου της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, στο Αλιμάκι, «κρεμάστηκε» προχθές νοικιασμένο απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Τριφυλίας και στο «τσακ» αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Το απορριμματοφόρο πήγε στο χώρο για να αδειάσει τα σκουπίδια, αλλά πλησιάζοντας στην άκρη του γκρεμού, το έδαφος υποχώρησε και λίγο έλειψε να ανατραπεί και να πέσει στη χαράδρα που αδειάζουν τα σκουπίδια. Άμεσα ο οδηγός ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, για να συγκρατηθεί το απορριμματοφόρο και να μη πέσει στη χαράδρα.
Χαρακτηριστικά για το ιστορικό του συμβάντος αναφέρεται σε απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας της 16ης Ιουλίου, με θέμα «Αποκόλληση, μεταφορά απορριμματοφόρου οχήματος και αποκατάσταση χώρου», η οποία χθες το μεσημέρι αναρτήθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: Ψ9ΟΝΩΗΕ-ΚΥΩ:
«Σήμερα 16/07/2015 και περί ώρα 12:00 το υπ. αριθ. ΝΙΥ6925 απορριμματοφόρο του Δήμου Τριφυλίας ευρισκόμενο στο χώρο απόρριψης απορριμμάτων στη θέση “ΑΛΙΜΑΚΙ” της Τ.Κ. Μύρου, στην προσπάθειά του να εκφορτώσει τα απορρίμματα ακινητοποιήθηκε και έλαβε κλίση με κίνδυνο να ανατραπεί και να κατρακυλήσει σε παρακείμενη χαράδρα. Αιτία ήταν η υποχώρηση του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο από διάβρωση. Διαπιστώθηκε αμέσως ότι είναι αδύνατη η αποκόλληση και η μεταφορά του σε ασφαλή χώρο με τα μηχανικά μέσα που διαθέτει ο Δήμος. Κρίνεται αναγκαίο να μισθωθεί ερπυστριοφόρο μηχάνημα (τσάπα-περιστροφή), προκειμένου να προβεί σε ό,τι εργασία είναι αναγκαία για να αποκολληθεί και να μεταφερθεί το παραπάνω όχημα εντός της ημέρας, για να αποφευχθεί η καταστροφή του οχήματος. Επίσης, πρέπει να μισθωθεί μηχανικός εκσκαφέας-φορτωτής για να αποκατασταθεί ο χώρος για την αποφυγή άλλου ατυχήματος».
Στην απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας αναφέρεται, επίσης: «Αναθέτουμε απευθείας στη ΒΛΑΧΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, με ΑΦΜ 301263711, τη μίσθωση ερπυστριοφόρου- περιστρεφόμενου εκσκαφέα, προκειμένου να προβεί σε ό,τι εργασία είναι αναγκαία για να αποκολληθεί και να μεταφερθεί το παραπάνω απορριμματοφόρο του Δήμου. Η αμοιβή για την παραπάνω εργασία θα είναι 500,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%, ήτοι συνολική δαπάνη 615,00 ευρώ. Αναθέτουμε απευθείας στη ΒΛΑΧΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, με ΑΦΜ 301263711, τη μίσθωση μηχανικού εσκαφέα-φορτωτή, προκειμένου να προβεί σε ό,τι εργασία είναι αναγκαία για να αποκατασταθεί ο χώρος που έχει υποστεί τη διάβρωση, προς αποφυγή μελλοντικού ατυχήματος. Η δαπάνη είναι 1.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%, ήτοι συνολική δαπάνη 1.230 ευρώ.
Η συνολική δαπάνη των 1.845 ευρώ που απαιτείται θα εγγραφεί ύστερα από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις».