Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…

Η συγκρατημένη αλλά σαφής φράση του τίτλου είναι το μήνυμα που έστειλε προχθές ο Αλέξης Τσίπρας προς το εσωτερικό του κόμματός του. Φοβάμαι ότι δε θα το λάβουν υπόψη οι επίδοξοι Τσιριμώκοι του 2015, πενήντα χρόνια μετά την Αποστασία του άλλου Ιουλίου.
Μπορεί μερικοί Αποστάτες του 1965 να επιβίωσαν πολιτικά (π.χ. ο Μητσοτάκης), αλλά στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού ήταν από την πρώτη στιγμή και παρέμειναν για πάντα Αποστάτες, με βαρύ μερίδιο ευθύνης για όσα ακολούθησαν.
Μοναδική έντιμη λύση για όσους διαφωνούν σε σημείο που να θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα με την ψήφο τους στη Βουλή (και να επαναφέρουν τους επιγόνους του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση – γιατί αυτό θα είναι το αποτέλεσμα) είναι η άμεση παραίτηση από τις βουλευτικές έδρες.
Καμιά δικαιολογία, όσο κι αν είναι μασκαρεμένη με δήθεν αριστερά διακοσμητικά κουρέλια, δε θα γίνει αποδεκτή από τους πολίτες και την Ιστορία. Όπως δεν έγινε και την πρώτη φορά, με τους Τσιριμώκους.
Βέβαια, για τον πρωθυπουργό οι «σύντροφοί» του που θέλουν τη δραχμή δε θα πάψουν να είναι ούτε φίλοι, ούτε έντιμοι, ούτε θα κατηγορηθούν για τίποτα. Μπορούν να διατηρήσουν την ιδεολογική τους καθαρότητα.
Ο ίδιος έχει επιλέξει ως μη χείρον την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη –κάτι που δεν είναι αυτονόητο και εξασφαλισμένο και απαιτεί πολλή δουλειά.
Α.Π.