«Ελλαδογραφία» την Τρίτη στη Λογγά

«Ελλαδογραφία» την Τρίτη στη Λογγά

Τη μουσική – θεατρική παράσταση «Ελλαδογραφία», που παρουσίασε το καλοκαίρι του 2008 το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη και μουσικολόγο Γιώργο Τσαγκάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου 2008, εν μέσω των παραστάσεων, θα παρουσιάσει το Γυμνάσιο και Λύκειο Πεταλιδίου την προσεχή Τρίτη, 4 Αυγούστου, στο θεατράκι της Λογγάς, στις 9.00 το βράδυ.
Στην «Ελλαδογραφία», μέσα από μια θεατρική – μουσική αναδρομή με κείμενα του Γιώργου Τσαγκάρη, ξετυλίγεται σαν κουβάρι η νεότερη ελληνική Ιστορία από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα.
Στην παράσταση παίρνουν μέρος μαθητές του σχολείου. Τη διασκευή των κειμένων έχει κάνει η κα Δήμητρα Γρουσουζάκου, διευθύντρια Γυμνασίου Πεταλιδίου, τη σκηνοθεσία η κα Μαρία Τζιφή, καθηγήτρια Γαλλικών και τη μουσική επιμέλεια ο κ. Ιωάννης Κατσάς, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.
Στόχος, το σχολείο, μέσα από το δικό του τρόπο με τον οποίο προσέγγισε την “Ελλαδογραφία”, να παρουσιάσει με άλλοτε κωμικό και άλλοτε τραγικό ύφος τα γεγονότα του περασμένου αιώνα, που στιγμάτισαν την πορεία της ελληνικής κοινωνίας και διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική, κοινωνική και οικονομική εξέλιξη της χώρας.
Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και στο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Πεταλιδίου.