Επείγουσα απευθείας ανάθεση εργασιών για τους σκουπιδότοπους Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων

Επείγουσα απευθείας ανάθεση εργασιών για τους σκουπιδότοπους Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων

Απόφαση επείγουσας απευθείας ανάθεσης εργασιών για τους σκουπιδότοπους της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων έλαβε προχθές ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας. Όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθ. 458/2015, που αναρτήθηκε στη Δι@υγεια, το ιστορικό για την απόφαση κατεπείγουσας απευθείας ανάθεσης που έλαβε ο δήμαρχος Τριφυλίας έχει ως εξής: «Ο Δήμος Τριφυλίας με την υπ. αριθ. 12481/22.6.2015 διακήρυξή του ζήτησε μίσθωση μηχανημάτων έργου για αντιμετώπιση αναγκών σε καθαρισμούς ρεμάτων, ζωνών πυρασφαλείας των ΧΑΔΑ και αγροτοδασικών δρόμων. Επειδή ο διαγωνισμός προέκυψε στην πρώτη του φάση άγονος και είναι στο στάδιο της επαναπροκήρυξης. Επειδή ο Δήμος δε διαθέτει ερπυστριοφόρα μηχανήματα (γαιοπροωθητές) για καθαρισμό των χώρων απόθεσης απορριμμάτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Επειδή η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με το αριθ. 91270/1384/27.7.2015 έγγραφό της μας ειδοποίησε ότι πρέπει να αυξηθούν τα προληπτικά μέτρα στους σκουπιδότοπους για την αποφυγή πυρκαγιών. Επειδή ο όγκος των απορριμμάτων τη θερινή περίοδο είναι πενταπλάσιος λόγω της τουριστικής περιόδου. Επειδή αιφνιδίως προέκυψε κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 36 βαθμών Κελσίου, καθίσταται επιτακτική ανάγκη να γίνει μίσθωση δύο (2) γαιοπροωθητών για τέσσερα (4) ημερομίσθια έκαστο στους χώρους απόθεσης απορριμμάτων Δ.Ε. Κυπαρισσίας (ΑΛΙΜΑΚΙ) και Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
Αποφασίζουμε:
Α. Αναθέτουμε απευθείας στη ΒΛΑΧΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, με ΑΦΜ 301263711 τη μίσθωση ερπυστριοφόρου- περιστρεφόμενου εκσκαφέα προκειμένου να εκτελέσει τις παραπάνω εργασίες στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Η αμοιβή της θα είναι 500,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23% για κάθε ημερομίσθιο, ήτοι συνολική δαπάνη 2.460,00 ευρώ για εργασία τεσσάρων (4) ημερομισθίων. Στην τελική τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά και σταλία του μηχανήματος.
Β. Αναθέτουμε απευθείας στον ΜΙΧΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, με ΑΦΜ 300352064 τη μίσθωση ερπυστριοφόρου- περιστρεφόμενου εκσκαφέα, προκειμένου να εκτελέσει τις παραπάνω εργασίες στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Η αμοιβή της θα είναι 500,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23% για κάθε ημερομίσθιο, ήτοι συνολική δαπάνη 2.460,00 ευρώ για εργασία τεσσάρων (4) ημερομισθίων. Στην τελική τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά και σταλία του μηχανήματος. Η συνολική δαπάνη των 4.920,00 ευρώ που απαιτείται θα εγγραφεί ύστερα από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις».
Σημειώνεται, δε, πως προχθές κιόλας υπεγράφησαν οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών της απευθείας ανάθεσης, οι οποίες χθες το πρωί αναρτήθηκαν στη Δι@υγεια. Για τον (παράνομο) σκουπιδότοπο της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, που ακόμα λειτουργεί και την Κυριακή μάλιστα τυλίχθηκε στις φλόγες, προφανώς και θα είναι απαραίτητες οι εργασίες. Στον (παράνομο) σκουπιδότοπο της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, ωστόσο, τι συμβαίνει; Λειτουργεί ακόμα; Γίνεται ακόμα εναπόθεση σκουπιδιών; Θυμίζουμε ότι, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στις 10 Ιουνίου, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλου, για το πότε θα κλείσει ο σκουπιδότοπος των Γαργαλιάνων, είχε απαντήσει: «Άμεσα θα κλείσει η χωματερή των Γαργαλιάνων, μιας και θα είναι ο χώρος που γίνουν όλες οι διεργασίες για τη μηχανική διαλογή. Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά θα ξανανοίξει η χωματερή των Φιλιατρών και θα πηγαίνουν τα απορρίμματα αποκλειστικά των Δ.Ε. των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών».
Δεν έχει κλείσει ακόμα ο σκουπιδότοπος των Γαργαλιάνων; Έχει ανοίξει ξανά ή είναι ακόμα κλειστός ο σκουπιδότοπος των Φιλιατρών;