Καλό ταξίδι Κώστα…


Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε χθες ο Κώστας Μανούσος, που απεβίωσε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου σε ηλικία 73 ετών.
Ήταν άριστος οικογενειάρχης και ανοιχτόκαρδος.
Μας συνέδεε συγγενική σχέση και η θλίψη μου για το χαμό του είναι μεγάλη.
Ο Κώστας Μανούσος έπαιξε στη μεγάλη ομάδα του Απόλλωνα Καλαμάτας μαζί με τον αδελφό του Γρηγόρη (γνωστό και ως Γόρη) και τον εξάδελφό του Λάκη Μανούσο, στα τέλη της 10ετίας του 1950 και αρχές του 1960.
Η οικογένεια Μανούσου άφησε εποχή στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.
Εργάστηκε στη Διεύθυνση Πρόνοιας Μεσσηνίας, ενώ πάντα παρακολουθούσε ποδόσφαιρο.
Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Νεκροταφείου Καλαμάτας, ενώ η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο της πόλης μας.
Το στερνό αντίο στον Κώστα Μανούσο είπαν η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, ο επίτιμος πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και τεχνικός διευθυντής της ΕΠΣ Μεσσηνίας Άγγελος Σκαφιδάς, ο σκάουτερ της ΕΠΣΜ Αλέκος Τσατάς, παλιοί του συμπαίκτες στον Απόλλωνα, παλιοί παράγοντες των «μαυρόασπρων», παλιοί συνάδελφοί του, καθώς επίσης και συμμαθητές του από την Εμπορική Σχολή Καλαμάτας (γνωστοί και ως «Εμπορικάνοι»).
Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο επίτιμος πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας Λυκούργος Γαϊτανάρος, αναφέροντας ότι η οικογένεια Μανούσου είχε μεγάλη προσφορά στο καλαματιανό ποδόσφαιρο. Συνέχισε, δε, πως οι Κώστας, Γρηγόρης και Λάκης Μανούσος έπαιξαν στον Απόλλωνα Καλαμάτας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί από τους φιλάθλους. Για δε το Λάκη, επεσήμανε ότι υπήρξε συνεργάτης του στην Καλαμάτα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σταυρούλα (Βούλα) και στα παιδιά του Γιάννη, Σοφία.
Κώστα, καλό ταξίδι, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

του Βαγγέλη Χουντάλου