Μουσική πανδαισία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Μουσική πανδαισία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Την ετήσια συναυλία του διδακτικού έτους 2014 – 15 έδωσε το Ωδειο Μεσσηνης – Μελιγαλά το προηγούμενο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η οποία και ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, που καταχειροκρότησαν όλους τους σπουδαστές, μικρούς και μεγάλους.
Οι σπουδαστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρουσίασαν, όπως κάθε χρόνο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, μερικά από τα αποτελέσματα της δουλειάς τους σε όλα τα είδη της μουσικής.
Παράλληλα, απονεμήθηκαν τα πτυχία του σχολικού έτους 2014 – 15.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλάμβανε βυζαντινή, κλασική, έντεχνη και παραδοσιακή μουσική, το ορχηστρικό τμήμα της έντεχνης  – παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, ντουέτα – μικρά σύνολα, ενώ το σύνολο με τα μεταλλόφωνα της παιδικής ορχήστρας, από μαθητές 3-10 ετών, ενθουσίασε πλημμυρίζοντας την αίθουσα γλυκές παιδικές μελωδίες.
Η παιδική και η νεανική χορωδία, που τραγούδησε τραγούδια έντεχνης μουσικής σκηνής, Χατζηδάκι, Λοΐζο, Θοδωράκη κ.ά., καταχειροκροτήθηκε από το φιλόμουσο κοινό.
Επίσης, η Μπάντα των πνευστών του Ωδείου και η Rock μπάντα τραγούδησαν τραγούδια από την ελληνική pop – rock μουσική.
Τραγούδησαν ακόμη οι μικροί σπουδαστές του Ωδείου από το Μουσικό Νηπιαγωγείο και γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους.
Να σημειωθεί πως η συναυλία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Ευστάθιος Μαργαρίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Οιχαλίας Γεώργιος Μακρυνιώτης, Ευστάθιος Λιόγας και η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης, Ντίνα Αντωνάκου.