ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ

ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ

Εκδήλωση χθες της Ν.Δ. Με τον Κώστα Τζαβάρα στην Καλαμάτα

Με κύριο ομιλητή το βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rex εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για το δημοψήφισμα της Κυριακής και την ψήφο στο «ναι».
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει και τη διαδήλωση που διοργανώνεται υπέρ του «ναι» και η οποία θα γίνει σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Στη χθεσινή εκδήλωση κατέστη σαφές ότι το «ναι» την προσεχή Κυριακή ισοδυναμεί με «ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ» και πως εάν επικρατήσει το «όχι», υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων και, βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή.
Ο κ. Τζαβάρας υπεραμύνθηκε του κινήματος του «ναι», στο οποίο, όπως ανέφερε, συμμετέχουν επιμελητήρια, κοινωνικοί φορείς και αντιπροσωπευτικές οργανώσεις από όλη τη χώρα και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. «Όλη η Ελλάδα κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, ξεπερνά τα κομματικά στεγανά και ενώνεται πραγματικά, για το καλό του τόπου» είπε χαρακτηριστικά.
Το μήνυμα της Ν.Δ., μέχρι την Κυριακή, θα είναι έντονο και, κυρίως, θα αναδεικνύει τις επιπτώσεις εάν επικρατήσει το «όχι», το οποίο, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημαίνει ότι: α) δε θα καταβάλλονται συντάξεις και μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού και τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν, β) θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις, γιατί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία, γ) θα χαθούν και τα ΕΣΠΑ, δηλαδή θα νεκρώσουν για τα καλά όλα τα εργοτάξια στην Ελλάδα, δ) θα χαθούν και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και προγράμματα για τη νεανική επιχειρηματικότητα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι δήμαρχοι Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης και Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας. Η μη παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στην εκδήλωση, σχολιάστηκε αρνητικά, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς τον κάλεσε να συστρατευθεί στον αγώνα για την υπερψήφιση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη