Ξεμπλοκάρει η πολεοδομική μελέτη της Κηπούπολης

Ξεμπλοκάρει η πολεοδομική μελέτη της Κηπούπολης

Συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας συγκλήθηκε προχθές στην Αθήνα.
Στη συνεδρίαση αυτή, ο Δήμος Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια της Πολεοδομίας, Παναγιώτα Κουράκλη.
Όσο για την πρόταση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για την πολεοδομική μελέτη της Κηπούπολης, έχει ως εξής:
-Για την αρτιότητα, εμβαδόν οικοπέδου 800 τετρ. μέτρα (η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας ήταν 600 τετρ. μέτρα)
-Για την κατάτμηση, 800 τετρ. μέτρα (η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας ήταν 600 τετρ. μέτρα)
-Για το συντελεστή δόμησης: 0,6 (η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας ήταν 0,6)
-Για την κάλυψη: 40% (η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας ήταν 40%).
Η απόφαση – πρόταση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, που διαφέρει σε σχέση με την πρόταση του Δήμου όσον αφορά στην αρτιότητα και την κατάτμηση, θα υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εφόσον εγκριθεί, θα υπογραφεί Προεδρικό Διάταγμα και θα ακολουθήσει η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την εκτίμηση πως το ζήτημα θα έχει καλή πορεία.
 
Παραλία Βέργας
Σχετικά με την πολεοδομική μελέτη της Παραλίας Βέργας, έγινε γνωστό ότι υπεγράφη η έγκριση της γεωλογικής μελέτης, κάτι που συνιστά θετική εξέλιξη. Πρέπει να ακολουθήσει διόρθωση της πολεοδομικής μελέτης, σύμφωνα με τα πορίσματα της γεωλογικής μελέτης και εκείνης για τα ρέματα και να πραγματοποιηθεί ανάρτηση, για να λάβουν γνώση όσοι επηρεάζονται.
Στη συνέχεια, θα κληθεί να συνεδριάσει το ΚΕΣΥΠΟΘΑ για απόφαση – γνωμοδότηση και κατόπιν το θέμα θα τεθεί υπόψη του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εφόσον εγκριθεί, θα υπογραφεί Προεδρικό Διάταγμα και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Κατά την εκτίμηση του δημάρχου, μετά την κινητικότητα που σημειώθηκε σχετικά με την πολεοδομική μελέτη της Παραλίας Βέργας, το θέμα θα έχει τελειώσει μέχρι τέλους του έτους.