Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Μπορεί οι στιγμές που περνά η χώρα μας να είναι δύσκολες, όπως είπε και η Λέττα Πετρουλάκη, όμως τα παιδιά της Πειραματικής δεν το βάζουν κάτω και προσφέρουν στο κοινό της Καλαμάτας, και όχι μόνο, τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.
Πρόκειται για έργο που τα ίδια επέλεξαν να ανεβάσουν και προσπαθούν γι’ αυτό εδώ και καιρό, οπότε θα ήταν άδικο όλη αυτή η προσπάθεια να μην ολοκληρωθεί. Έτσι, παρά τα έξοδα για το ανέβασμα του έργου, η Πειραματική Σκηνή αποφάσισε να μην υπάρχει εισιτήριο και μοναδικοί στόχοι είναι να προσφέρει γέλιο στο κοινό και να περάσει κάποια μηνύματα.
Τα δε παιδιά δεν έκρυψαν τη δικαίωση αλλά και τη χαρά τους που έφτασαν στην τελική ευθεία και κάλεσαν το κοινό να αγκαλιάσει την προσπάθειά τους.
Ιδιαίτερα χαρούμενη, αλλά και συγκινημένη για τη φετινή παραγωγή, ήταν και η σκηνοθέτις Όλγα Αλεξανδρόπουλου, η οποία συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με τα παιδιά της Πειραματικής Σκηνής. Μάλιστα, ανέφερε πως θα είναι τεράστια εμπειρία για τα παιδιά που θα καταφέρουν να παίξουν στην Αρχαία Μεσσήνη.
Τέλος, δεν ξέχασε να αφιερώσει την παραγωγή στο δημιουργό της μουσικής, Βασίλη Δημητρίου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
Όσο για τις παραστάσεις, θα δοθούν στο αμφιθέατρο του Κάστρου, από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 8, στις 9.00 το βράδυ, ενώ την Κυριακή, 12 του μήνα, θα δοθεί μια μοναδική παράσταση στην Αρχαία Μεσσήνη, στις 7.00 το απόγευμα. Μάλιστα, για αυτή θα υπάρξει δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο.
Π.Μπ.