Ταχύρρυθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια μελισσοκομίας υλοποιεί, για μια ακόμη χρονιά, το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, συνεχίζοντας τη δημιουργική δράση και προσφορά του στο μελισσοκομικό κόσμο της Πελοποννήσου.
Σήμερα ξεκινά τριήμερη εκπαίδευση στην Καλαμάτα, θα ακολουθήσει αντίστοιχη στην Κυπαρισσία, ενώ έχει ήδη προηγηθεί μία στην Αρκαδία, για πρώτη φορά από το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας.
Στα σεμινάρια, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους εχθρούς και ασθένειες των μελισσών, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους (συμβατικές και εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης), για τις μεθόδους εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών, για την πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ), αλλά και για την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και άλλα ζητήματα.
Όπως είπε στο «Θ» ο προϊστάμενος του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσουμάνης, «ξεκινά την Τετάρτη στην Καλαμάτα το καθιερωμένο, πλέον, ταχύρρυθμο σεμινάριο μελισσοκομίας που διοργανώνει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης έχει η υπηρεσία μας, το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, και το σεμινάριο θα διεξαχθεί Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ελαίας Καλαμάτας με πέντε ώρες ημερησίως στο πρόγραμμά του, από τις 8.30 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι. Την εκπαίδευση θα κάνει η γεωπόνος Μαρία Μπίστη, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα μελισσοκομίας, καθώς έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο Τμήμα Μελισσοκομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Η θεματολογία έχει να κάνει με την τυποποίηση, εμπορία και προώθηση των μελισσοκομικών προιόντων, τα κυριότερα μελισσοκομικά φυτά, καθώς και τη βιολογική μελισσοκομία. Βέβαια, είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκπαιδευτή να αναφερθεί και σε οποιαδήποτε άλλα θέματα τεθούν από τους συμμετέχοντες. Η εκπαίδευση γίνεται σε συνεργασία με το μελισσοκομικό σύλλογο της περιοχής, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας. Αντίστοιχο σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 27, 28 και 29 Ιουλίου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας. Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής στα γραφεία της ΔΑΟΚ Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το διευθυντή Αντώνη Παρασκευόπουλο για να γίνονται στην υπηρεσία του οι αιτήσεις των μελισσοκόμων. Θα ήθελα να προσθέσω ότι το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας έχει προβεί στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τριών τριημέρων ταχύρρυθμης εκπαίδευσης.
Στην Καλαμάτα, που ξεκινάμε Τετάρτη (σ.σ. σήμερα), στην Κυπαρισσία που ξεκινάμε τη Δευτέρα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υλοποιήθηκε αντίστοιχο σεμινάριο, για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, στα όρια της Π.Ε. Αρκαδίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κερασίτσας, όπου ενεργοποιήσαμε μια δική μας δομή!»
Σεμινάρια Μελισσοκομίας σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία και Αρκαδία
Δείτε επίσης.
Επικινδυνότητα και έλλειψη βασικής οδικής ασφάλειας στην 7η επαρχιακή οδό, τμήμα Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα
Διεθνές ενδιαφέρον για σεισμικές έρευνες σε Δυτική και Νότια Ελλάδα
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η θητεία μου ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου
Φιλιατρινό Φράγμα: Ανανέωση περιβαλλοντικών όρων μέχρι το 2030
Δήμος Τριφυλίας: Αντιπλημμυρικά και αποκατάσταση ζημιών 1,2 εκατ. ευρώ
Δέκα παραβάσεις για μη χρήση κράνους στη Μεσσηνία
Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Παιδικών Χωριών SOS: Κάθε νέα χρονιά είναι μια νέα ευκαιρία για στήριξη, σύνδεση και ουσιαστική παρουσία δίπλα στην οικογένεια
Λευκός Οίκος: «Ζητήσαμε από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ να παραιτηθεί»
Τοπικά 13.10.2026, 17:00
Συνάντηση Γιάννη Λαμπρόπουλου με Κυριάκο Μητσοτάκη
Τοπικά 13.10.2026, 16:01
Το μεγάλο πρόβλημα στην Ακρίτα
Τεχνολογία 13.10.2026, 14:58
Μη γίνει ό,τι και με τα πατίνια
Φόρτωση…










