Τα αδέσποτα δε βγάζουν 60ευρα από το ATM…

Τα αδέσποτα δε βγάζουν 60ευρα από το ATM…

«Εδώ ο κόσμος καίγεται, τα σκυλιά θα σκεφτόμαστε;»… Προλαβαίνω την παρατήρηση των περισσοτέρων… Μάλλον θα ‘πρεπε, όμως, γιατί ήταν, είναι και θα είναι από τα πρώτα θύματα της κάθε κρίσης και απολύτως ευάλωτα (ούτε τα 60 ευρώ από τα ATM μπορούν να βγάλουν, για να κάνουμε και λίγο πικρό χιούμορ).
Και μέχρι πρότινος είχαν στην Καλαμάτα το Φιλοζωικό και τους εθελοντές… Αλλά με την τελευταία φαεινή ιδέα του Δήμου Καλαμάτας να αναθέσει, επί πληρωμή, σε ιδιώτη κάτι που γινόταν δωρεάν με πλήρη ευσυνειδησία και κατάθεση ψυχής –δηλαδή, τη φροντίδα, περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων που έχουν ανάγκη-, τα τετράποδα της πόλης έχασαν κι αυτόν τον πολύτιμο σύμμαχο.
Και το έζησα από κοντά το πρόβλημα, όταν πριν από λίγες μέρες απευθύνθηκα στο Φιλοζωικό για τρία κουταβάκια που βρέθηκαν δίπλα σε κάδο στην Καλαμάτα και με κάθε ευγένεια σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας όχι μόνο αναρμόδιοι, αλλά και παράνομοι!
Μου έδωσαν το τηλέφωνο του νέου υπευθύνου για τα αδέσποτα, το οποίο όμως δεν απαντούσε, αφού, όπως έμαθα εκ των υστέρων, δεν έχει αναλάβει ακόμη, ενώ προβλέπεται, όταν ξεκινήσει, ότι η «υπηρεσία» θα είναι διαθέσιμη (;) τις πέντε ημέρες της εβδομάδας (τώρα θα μου πείτε, τι μου κάνει εντύπωση, εδώ τα Σαββατοκύριακα διακόπτεται η διανομή του συσσιτίου του Δήμου προς τους απόρους!).
Ας ενημερώσει ο κ. Νίκας τα αδέσποτα να μη γεννούν, να μη δέχονται την εγκατάλειψη, να προσέχουν αυτοκίνητα, φόλες, παγίδες και άλλους κινδύνους, έως ότου λειτουργήσει το νέο σύστημα, και οπωσδήποτε όχι τέτοια ατυχή συμβάντα μέσα στο Σαββατοκύριακο…
Το χειρότερο είναι, ωστόσο, ότι ο ενεργός φιλοζωικός κόσμος της πόλης βλέπει με μεγάλη καχυποψία την ανάθεση της φροντίδας των αδέσποτων από ιδιώτη.
Εδώ θα είμαστε και μακάρι να διαψευστούμε…
Χ.Ε.