Penny Marathon: Την Κυριακή τρέχουμε και κάνουμε ποδήλατο για τα αδέσποτα…

Penny Marathon: Την Κυριακή τρέχουμε και κάνουμε ποδήλατο για τα αδέσποτα…

Στο θερινό «καλεντάρι» τρεξίματος της Μεσσηνίας είχα κατά νου τον αγώνα δρόμου και κολύμβησης Δυτικής Μάνης που έγινε το περασμένο Σάββατο με μεγάλη επιτυχία και προς το τέλος του καλοκαιριού τον Δαϊκλή στο Μάνεσι και τον Ανδάνειο Αρχαία Μεσσήνη-Διαβολίτσι.
Κι όμως φέτος προστέθηκε μια ακόμη σημαντική συνάντηση και μάλιστα ήδη ο χρόνος τρέχει αντίστροφα, αφού είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή!
Πρόκειται για το Penny Marathon, που περιλαμβάνει ακόμα αγώνες ποδηλασίας (και όρθιας σανιδοκωπηλασίας) και είναι αφιερωμένος στα αδέσποτα, ενισχύοντας ηθικά και οικονομικά τις προσπάθειες των ενεργών φιλόζωων.
Εκπρόσωποι των διοργανωτών βρέθηκαν μάλιστα στη Στούπα πριν λίγες μέρες για να ενημερώσουν και να προσκαλέσουν τους αγωνιζόμενους και τον κόσμο που παραβρέθηκε για την προσεχή συνάντηση. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει μεγάλη ανταπόκριση (μέχρι πριν λίγες μέρες οι εγγραφές ήταν δεκάδες) γιατί τα τετράποδα είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης για την ακρίβεια τη βιώνουν ανελλιπώς και σε τέτοιες περιόδους το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται και χειροτερεύει. Οι συμμετοχές δεν έχουν κόστος εγγραφής, ωστόσο όσοι επιθυμούν αγοράζουν το τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, θα υπάρχει μπαζαάρ με διάφορα είδη, ενώ όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις δυνατότητές του στον «κουμπαρά» του Penny Marathon.
Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή ο αγώνας των 42 χλμ. ξεκινάει πολύ νωρίς, στις 5.30 το πρωί από τη Νέα Είσοδο (συγκέντρωση λίγο νωρίτερα στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος). Συνοπτικά όλο το πρόγραμμα έχει ως εξής: 42 χλμ. τρέξιμο ή ποδήλατο στη διαδρομή Καλαμάτα-Ανάληψη (εκκίνηση 5.30 π.μ.), 12 χλμ. από το Δημαρχείο της Μεσσήνης (εκκίνηση μεταξύ 8.30-9 π.μ.) και 3 χλμ. από την πλατεία της Ανάληψης (εκκίνηση περίπου στις 11 π.μ.). Όλες οι διαδρομές θα καταλήξουν στο ξενοδοχείο Neilsen, στην παραλία της Ανάληψης, όπου στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει και το πάρτι, με ζωντανή μουσική, χορευτικά κι ένα μπαζαάρ για τα αδέσποτα.
 
Και ο ΣΔΥΜ στο Penny Marathon με ομάδες σκυταλοδρομίας! 
Την Κυριακή 12/7 διοργανώνεται στην Καλαμάτα ο Penny Marathon με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων.
Ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Μεσσηνίας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στον ανωτέρω αγώνα, φτιάχνοντας ομάδες σκυταλοδρομίας (2 Χ21,1km) ή (4Χ10,5km) δηλώνοντας την εγγραφή τους στο μέλος του συλλόγου κ. Παναγιώτη Καμπά στο τηλέφωνο: 6983511797.
Ο Μαραθώνιος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 και θα ξεκινήσει από το super market Μαρινόπουλος που βρίσκεται στην Αρτέμιδος (πλησίον Νέας Εισόδου) στις 05:30 πμ. Ο τερματισμός θα γίνει στην Ανάληψη Μεσσηνίας (η διαδρομή θα περάσει από  Αγ. Κωνσταντίνο, προς Θουρία, Αμφιθέα, Καρτερόλι, Μεσσήνη).
Επίσης θα υπάρξουν και δύο μικρότερες αποστάσεις αυτή των 12 χιλιομέτρων όπου θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Μεσσήνης (οδός δημάρχου Παύλου Πτωχού) περίπου: 9:00π.μ. – 9:10π.μ. και άλλη μία μικρότερη αυτή των 3 χιλιομέτρων από την Πλατεία Ανάληψης στην Ανάληψη περίπου: 10:00π.μ.
Μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε την ομάδα σας και να συμμετάσχετε στον ανωτέρω αγώνα που δεν θα έχει τυμπανοκρουσίες, χρονομετρήσεις και μετάλλια, αλλά γίνεται για την αγάπη και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που μας έχουν όλους ανάγκη. Φυσικά με χωρίς κόστος συμμετοχής για τους δρομείς.
Μερικές ακόμη πληροφορίες για τη διοργάνωση:

Γιατί ο μαραθώνιος ξεκινάει τόσο νωρίς το πρωί;
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό.
 
(1) Για αποφυγή της ζέστης. Ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται όταν τρέχετε με 40+ βαθμούς ζέστη. Θέλουμε όλοι να είστε ασφαλείς και να ευχαριστηθείτε την εμπειρία.
 
(2) Για να περιορίσουμε την αναστάτωση. Δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε τους οδηγούς και τον κόσμο. Αυτό πρέπει να είναι μια θετική εμπειρία. Δεν θέλουμε κακή δημοσιότητα.
 
(3) Για να ξεκουραστούμε όλοι αρκετά ώστε να πάμε στις εργασίες μας την επόμενη μέρα!
 

Είναι επίσημος μαραθώνιος; 
Όχι, δεν είναι.
 
Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί. Δεν θα πάρετε αριθμό ή μετάλλιο. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το μαραθώνιο το κάνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω.
 
Σας ζητούμε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το μαραθώνιο είναι ευγενικοί με τους άλλους και λογικοί. Θέλουμε αυτό να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εξαιρετικά θετική εμπειρία, και θέλουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο. Αλλά, τελικά, είστε υπεύθυνοι για τη δική σας συμπεριφορά.
 
Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση; 
Το 2012 ήταν πολλοί που έδωσαν υποσχέσεις αλλά απέτυχαν να τις κρατήσουν όταν ήρθε η στιγμή. Εμείς χρειάζεται να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα των αριθμών, γι’ αυτό μόνο όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να δηλώσουν (ρωτήστε μας για την φόρμα εγγραφής). Εάν για οποιαδήποτε λόγο δεν μπορεί κάποιος να συμμετέχει, δεν πειράζει απλώς ενημερώστε μας.
 
Οπότε ναι, χρειάζεται να δηλώσετε (ή να ακυρώσετε την συμμετοχή σας). Για εγγραφές μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Κατερίνα Πεζώνη: 6938161197 // 27220 26001 ή κάντε κλικ εδώ  
 
Μπορώ να τρέξω με το σκυλί μου; 
Ναι. Μπορείτε να μας συναντήσετε στο τελευταίο σημείο συνάντησης (40ο χιλιόμετρο).
 
Παρακαλώ να είστε υπομονετικοί μαζί μας, ελπίζουμε να είμαστε εκεί στην ώρα μας.
 
Μπορούν οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στο τέρμα του μαραθωνίου; 
Ναι.
 
Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο Ξενοδοχείο Neilsen στην Ανάληψη
 
Πώς μπορώ να κάνω μία δωρεά και που πάνε τα χρήματα; 
Οι στόχοι μας είναι μετριόφρον και δεν περιμένουμε να μαζευτούν πολλά χρήματα. Οι δωρεές σας υποστηρίζουν άμεσα αδέσποτα ζώα. Δεν κρατάμε τίποτα από αυτά. Μπορούμε να ποντάρουμε τη φήμη μας σε αυτό.
 
Μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας με μετρητά στον τερματισμό στο ειδικό κουτί που θα υπάρχει.
 
Έχω μία ακόμα ερώτηση – με ποιον μπορώ να μιλήσω; 
Για περισσότερες λεπτομέρειες, καλέστε: Κατερίνα Πεζώνη 6938161197 & 2722026001 – Κατερίνα Παπουτσόγλου 6939160554 & 6976912745 ή αφήστε μήνυμα στην ιστοσελίδα μας