Δε γράφονται στον Τειρεσία επιταγές που λήγουν και θα πληρωθούν έως τέλος Σεπτεμβρίου

Δε γράφονται στον Τειρεσία επιταγές που λήγουν  και θα πληρωθούν έως τέλος Σεπτεμβρίου

Δε θα γράφονται στον Τειρεσία (Αρχεία Οικονομικής Συμπεριφοράς) όσοι έχουν επιταγές και αξιόγραφα που έληγαν από 20 Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου 2015, με την προϋπόθεση όμως ότι θα πληρωθούν μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Όπως σημείωσε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, το 2ο άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίσθηκε στις 31/7/2015 προβλέπει τα εξής: «Επιταγές επί των οποίων έχει βεβαιωθεί από την πληρώτρια τράπεζα αδυναμία πληρωμής με ημερομηνία από την 20ή Ιουλίου 2015 μέχρι την 31η Αυγούστου 2015, όπως και γραμμάτια εις διαταγήν και συναλλαγματικές με ημερομηνία λήξης εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, που δεν εξοφλήθηκαν, δεν εμφανίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που τηρούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα ή από φορείς χάριν αυτών, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2015».
Κατά τον κ. Μαργέλη, αυτό είναι θετική εξέλιξη που θα εξυπηρετήσει την αγορά λόγω της στενότητας ρευστότητας που παρατηρείται.
Β.Β.